torstai 5. elokuuta 2010

Google: Google Wave lopetetaan

google wave logo Google on ilmoittanut virallisessa blogissaan että lakkauttaa vuonna 2009 julkistetun ja hehkutetun reaaliaikaisen viestintäpalvelunsa Google Waven tämän vuoden lopulla.

Tarkkaa päivämäärää ei ole annettu mutta Google lupaa ylläpitää palvelua vielä vuoden 2010 loppuun.

Syyksi Google sanoi aivan kuten Microsoftikin sen ensimmäisen Tabletin lopetuspäätöksestä, “Me kehitämme ja kokeilemme erilaisia asioita, se ei kuitenkaan tarkoita että niistä tulisi lopullista tuotetta”.

Google ei myöskään saanut blogi postauksen mukaan tarpeeksi käyttäjiä Wavelle joten sen ylläpitäminen katsottiin turhaksi, Google Wave ja sen komponentit on julkaistu vapaanlähdekoodin lisensseillä joten omia Waveja voi jatkossa pystyttää itse ja myöskin palvelulle luodut lisäosat voivat edelleen toimia jatkokehitetyissä Googlesta riippumattomien yhteisöjen versioissa.

On hieman kummallista (kuten oli myös Microsoftin tablet) että Wave lopetetaan nyt kun tablet markkinat kasvavat, mielestäni Waven kaltainen palvelu olisi erinomainen tapahtumien ja asioiden seuraamiseen moisilla laitteilla mutta ehkä näitä Wave palveluita nousee palvelemaan tätä käyttäjäkuntaa myöhemmin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"