keskiviikko 1. syyskuuta 2010

AMD yksinkertaistaa valintaprosessia

AMD_logoAMD on tänä vuonna esitellyt ja tuotteistanut ideoita joiden avulla asiakkaiden valintaprosessia helpotetaan huomattavasti nykyisestä mallista.

“Asiakkaat eivät ole tietoisia tai kiinnostuneita koneiden sisällöstä, heitä kiinnostaa vain se, sopiiko laite siihen käyttötarkoitukseen mihin se on tulossa.”  Väitetään AMD;llä.

Väittämän ansiosta AMD julkaisi aikaisemmin tänä vuonna Vision järjestelmän joka helpottaa asiakkaita tässä valinnassa.

AMD Vision järjestelmät helpottavat laitevalinnoissa.

Visionin helpottavaa vaikutusta silmällä pitäen AMD haluaa kehittää valintaprosessointia vielä yksinkertaisemmaksi, lähitulevaisuudessa yhtiö on julkaisemassa prosessorin jossa on sisäänrakennettu grafikkaprosessori GPU, näin ollen erillisestä ohjainpiiristä ollaan pääsemässä pikku hiljaa kokonaan eroon ja sitä myöten valintaprosessi helpottuu entisestään.

Äskettäin AMD ilmoitti myös poistavansa sen omistaman ATI tuotenimikkeen pois sen näytönohjaimista ja korvaavansa sen tunnettuvuudeltaan parremmalla AMD brändillä.

AMD poistaa ATI brändin näytönohjaintuotteistaan.

Allekirjoittanut ei ns. tehokäyttäjänä pidä PC-maailman yksinkertaistamis -projekteista, niitä on aikaisemminkin yritetty ja varsin huonolla menestyksellä PC-maailma kun ei ole kiinni yksittäisessä softassa vaan valinnanvapaus on juuri se syy miksi PC on yhä olemassa, nämä viritykset myös saattavat vaikuttaa negatiivisesti ns. kloonikoneiden (lue. itsekasattujen) myyntiä sillä merkinnöistä hyötyvät ennen kaikkea brändätyt tietokoneet joihin ne on ensisijaisesti myös tarkoitettu, tosin kloonikoneita ei nykyään enää myydä sellaisella volyymilla mitä ennen ja ne ovat jäämässä jälleen tehokäyttäjien harrastukseksi.

Myös se että prosessorit tulevat omaamaan tulevaisuudessa nykyisin vielä erillisen näytönohjaimen tehot heikentävät yksittäisten komponenttien valinnan paljoutta, nykyisin kun lisätehon saamiseksi riittää pelkkä näytönohjaimen vaihto, niin onko tulevaisuudessa edessä jatkuva prosessorin uusiminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"