keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Windowsin versionumerolla ei ole merkitystä, vai onko?

Internetissä on kiertänyt uutisia joidenka mukaan Microsoft olisi jättämässä Windowsin versionumerot taakse ja keskittyvän päivittämään tulevaa Windows 10 käyttöjärjestelmää uusilla ominaisuuksilla.

Juttu lähti liikkeelle siitä kun The Verge verkkopalvelu teki viime viikolla jutun jossa mainittiin erään Microsoftin kehittäjän maininneen Windows 10 olevan viimeinen Windows ja että kehittäjät voivat nyt puhua Windowsin tulevaisuudesta vapaasti koska taustalla ei ole tällä hetkellä mitään salaista uutta käyttöjärjestelmää josta voisi hihkua paljastuksia.

Jutusta tultiin siihen käsitykseen että Microsoft olisi siten hylkäämässä versionumeroinnin ja toisi uusia ominaisuuksia saman alustan ympärille, ilman buildien tuotteistettuja versionumerointeja kuten on tähän asti toimittu.

Myöskin eräänlaista kausimaksamista on vilauteltu, eli jossa Microsoft ottaisi Windowsin käytöstä maksua vaiheittain tai palvelu/toimintokohtaisesti, näin Microsoft tienaisi Windowsillaan edelleen.

Idea hautunut jo Windows 8:sta lähtien:

Jo Windows 8 julkaisun aikoina väläyteltiin samankaltaisia ajatuksia blogosfäärissä mutta tuolloin ei vielä ainakaan Microsoftin työntekijät lausuneet mitään nykyisen kaltaista julkisesti ulos.

OEM-valmistajat olisivat tyytyväisempiä:

Laitevalmistajat eivät välttämättä pidä nykyisestä menosta jossa asiakkaat odottelevat ennen laitepäivityksiään uutta Windowsia kauppoihin, tämä kun jarruttaa laitemyyntiä, varsinkin silloin kun Windowsin kehitysversio julkaistaan, jota taas ei saa laittaa uuteen tietokoneeseen oletusjärjestelmäksi.

Uudella tavalla pidettäisiin siis myös laitevalmistajat tyytyväisenä koska yhtä ja samaa Windowsia voidaan sitten päivittää sitä mukaan kun se kehittyy, ilman uudelleenasennuksia tai lopullisen version julkistamisen odottamista, sinulla kun olisi jo tuorein Windows asennettuna, nyt ja aina.

Aikaisemmin uusi Windows versio merkitsi huomattavaa PC-tietokoneiden vaihtoryntäystä, koska uusi Windows vaati yleensä uudempaa tekniikkaa allensa, nykyisin asia on jo toisin.

Miksi 10 eikä One?

Jos Microsoft todellakin olisi muuttamassa Windowsin julkaisumallia, niin on hieman kummallista että Microsoft halusi nimetä käyttöjärjestelmän kympiksi eikä Oneksi joka taas sopisi näihin suunnitelmiin nimenä huomattavasti paremmin. One taas tunnetaan Microsoftin muiden tuotteiden kuten Xbox Onen sekä OneDriven kautta.

Ei virallista:

Microsoft ei ole antanut ainakaan vielä mitään virallista kommenttia asiasta vaan juttu perustuu yksinomaan Windows kehittäjä Jerry Nixonin omaan käsitykseen asiasta.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"