tiistai 30. marraskuuta 2010

Comcast hyökkäsi sisällöntuottajaa vastaan

Comcast-logoYhdysvaltojen suurin kaapeli yhtiö Comcast on vaatinut Level 3 –yhtiöltä korvauksia laajentuneen palveluun kohdistuvan verkkoliikenteen vuoksi.

Level 3 on yhtiö joka tarjoaa kolmansille osapuolille muun muassa videon suoratoistopalveluita, Level 3:n asiakkaana on muun muassa videovuokraamo Netflix joka tarjoaa videon suoratoistona elokuvia sekä tv-sarjoja asiakkailleen.

“Netflix liikenteen” on sanottu olevan yksi suurimmista verkkoliikenteen aiheuttajista tänä vuonna.

Nyt Comcast väittää että Level 3;sen aiheuttama verkkoliikenne (tai oikeammin liiketoimi) on haitaksi Comcastin muulle verkkoliikenteelle ja vaatii tästä syystä yhtiöltä korvauksia.

Ongelma on yksistään Comcastin omien asiakkaiden halu katsella Netflix videoita, eikä tilanteesta pitäisi olla haittaa muiden operaattoreiden verkossa olevien asiakkaiden kanssa.

“aiheutunut liikenne on muulle verkkoliikenteelle haitallista ja tämä ei ole meidän mielestämme reilua asiakkaitamme kohtaan” kommentoi Comcast tapahtunutta.

Levelillä ihmetellään suuresti Comcastin toimintatapoja ja he aikovatkin viedä asian FCC;lle joka on yhdessä presidentti Obaman kanssa taistelemassa internetin puolueettomuuden puolesta.

Comcast on yhtiönä yksi suurin internetin puolueettomuutta vastustavista tahoista ja nykyisellä toiminnallaan he tuovat hyvin esiin sen mihin mielivaltainen priorisointi ja palvelupuolueellisuus internetin vie.

LÄHDE: Bloomberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"