keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Intel valmistamaan asiakkaiden tuotteita uudella tekniikalla

pros Puolijohdejätti Intel on julkistanut uuden, historiallisen sopimuksen sen asiakasyhtiö Achronixin kanssa. Intel valmistaa yhtiölle sen seuraavan sukupolven FPGA –piirit, Intelin uudessa 22 nanometrin prosessitehtaassa.

Intel käyttää sen uusinta valmistustekniikkaa tehtaassa jossa se valmistaa Achronixin FPGA-piirit, aikaisemmin Intel ei ole ollut halukas jakamaan sen uusinta valmistustekniikkaa muiden yritysten tuotevalmistukseen joten uusi sopimus on yrityksille myös historiallinen tapaus, Intel ei ole kuitenkaan vielä ilmoittanut tuleeko se antamaan saman mahdollisuuden myös muille asiakasyrityksille mutta varmasti yrityksiä Intelin tehtaat kiinnostavat.

Achronixin Speedster 22i FPGA-piirit ovat perinteisiin FPGA-piireihin verrattuna huomattavasti nopeampia johtuen niiden uudenlaisesta valmistustekniikasta, nämä Intelin valmistamat 22 nanometrin Speedster piirit tulevat tarjoamaan kolmenkertaisen kellotaajuuden aikaisempiin verrattuna, myös valmistuskustannusten epäillään jäävän alhaisemmaksi.

LÄHDE: ZDNet UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"