perjantai 5. marraskuuta 2010

Sonera iski odotetusti rajoitukset mobiiliin

sonera_logoTeleyhtiö Sonera on ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön aidot mobiiliverkon siirtorajoitukset.

Kyseessä on Soneran mokkulaliittymät joihin on asetettu siirtorajat, siirtorajojen ylittyessä yhteysnopeus lasketaan noin 64kt/s ja nopeutta voi nostaa tilaamalla sitä tietyn verran, esimerkiksi viisi gigatavua ja kun kyseinen määrä on käytetty tippuu yhteysnopeus jälleen alimmalle tasolle.

Soneralla on ollut jo aikaisemminkin käytössä siirtorajoitukset sopimusehdoissa mutta ne ovat olleet siellä vain verkon hetkellisten ruuhkahuippujen hallitsemista varten.

Soneralla annetaan ymmärtää että kaiken tämän tarkoitus on ennakoida tulevaisuuden mobiiliverkkojen ruuhkautumista.

Todellisuudessahan kyse ei ole mistään muusta kuin rahasta, yhtiöllä ei riitä uskallus tai halu panostaa mobiiliverkkoihinsa vaikka kirstut pursuavat jo nyt ylimääräistä rahaa, se kun tahdotaan jakaa osakkeenomistajille toisin kuin palveluiden kehittämiseen.

DNA:lla että Elisalla ollaan valmiita panostamaan verkkoihin kun lisäkapasiteetin tarvetta tulee, heillä ei olla menossa siirtorajoituksiin vaan hinnasto pysyy kiinteähintaisena ja tarjoaa siirtorajoituksettoman yhteyden.

Elisalla ollaan tosin kiinnostuneita puuttua vertaisverkkoliikenteeseen priorisoimalla sitä mobiiliverkoissa, tämä on ymmärrettävää mutta priorisointiin pitäisi turvautua vain verkon ruuhka-aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"