maanantai 8. marraskuuta 2010

Sota sosiaalisten verkkopalveluiden välillä

internet_logoNykyisin suosiossa olevat sosiaaliset verkkopalvelut kuten Facebook, Twitter ja Googlen palvelut ovat olleet jo vuoden 2010 alusta saakka sota jalalla keskenään, nyt Google lisäsi oman mausteensa soppaan.

Google on estänyt Facebookkia käyttämästä Google-Kontaktit toimintoa jonka ansiosta Facebookin käyttäjät pystyivät löytämään toisiaan hyväksi käyttämällä Googlen kontaktilistaa.

Google muutti sen käyttöehtoja niin että se hyväksyy kontaktitietojen vaihdon vain mikäli kysyjä (tässä tapauksessa Facebook) pystyy tarjoamaan samankaltaisen toiminnon sen kontaktitietojen kanssa, eli Google haluaa että palvelusta pitää pystyä saamaan kontaktit myös Googlen palveluun.

Facebookista ei tällä hetkellä pysty lataamaan omia kontaktilistojaan saatikka sitten siirtämään niitä muihin palveluihin.

Twitter taas julkaisi vuoden alussa palvelun jonka avulla pystyi seuraamaan tilattujen ystävien Facebook tapahtumia suoraan Twitteristä, FaceBook ei taas pitänyt tästä ja esti Twitterin päivityshaut.

Kyseessä on ohjelmistokehittäjille tarkoitettujen API-työkalujen toiminnoista joiden käyttämiseksi on hyväksyttävä käyttöehdot, APIen avulla palveluista voidaan hyödyntää tiettyjä toimintoja omissa sovelluksissa.

LÄHDE: TechCrunch

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"