keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Ask.com lopettaa hakukoneen jatkokehityksen

ask_logo_08_comTunnettu hakukonesivusto ask.com on lopettamassa hakupalvelunsa ytimenä käyttämänsä oman hakukonemoottorin kehittämisen.

Ask.com hakukoneyhtiö potkii 130 kehittäjää ulos sekä sulkee toimistojansa, yhtiö kuitenkin lupaa auttaa jokaista ulospotkittua kehittäjää löytämään uuden työn tai koulutuspaikan mikäli he näin haluavat.

Syyksi tälle kaikelle hakuyhtiön omistajat (IAC) väittää Googlen ylivoimaista asemaa hakukonemarkkinoilla eikä näe tästä syystä enää mielenkiintoa panostaa sen oman hakukonemoottorin kehittelyyn, vaikka ask.com on pystynyt pitämään oman markkinaosuutensa, ei se ole silti riittänyt investointiyhtiölle joka Ask.comin omistaa.

Yhtiö on kuitenkin edelleen kehittämässä juuri ask.comin tärkeintä ominaisuutta eli sen Q&A-palvelua jossa palvelu osaa antaa vastauksen kysymykseen automaattisesti etsien sitä verkosta.

Mitä tapahtuu ask.com hakusivulle?

Jonkinlainen haku ask.com sivustolle on jäämässä, se mikä hakukone siihen tulee jää vielä arvailujen varaan mutta on esitetty epäilyjä että yhtiö tulee käyttämään Googlen hakukonetta sillä yhtiöllä on jo yhteistyösopimuksia hakujätin kanssa.

Mikä Ask.com?

Ask.com, aikaisemmin tunnettu nimellä Ask Jeeves, on hakukone joka osaa vastata sille annettuihin kysymyksiin, ask.com etsii internetistä samaa kysymystä ja sitä lähellä olevat vaihtoehdot ja rakentaa näistä joko suoran vastauksen tai tarjoaa asiasta lisätietoja eli normaaleita verkon hakutuloksia.

Ilmiönä erikoiset hakusivustot

Verkossa on useampi tekniikaltaan hyvin mielenkiintoista hakukonetta joista yksi oli juuri Ask.comin vastauspalvelu. Google on kovasti ollut kiinnostunut kehittämään sen omaan hakupalveluunsa myös samankaltaisia toimintoja mutta ainakin tähän asti erikoistoimintaiset hakukoneet omalla palvelullaan ovat olleet helpommin löydettävissä.

LÄHDE: ask.com blog, Bloomberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"