torstai 2. joulukuuta 2010

Nokia: MeeGo ei tule syrjäyttämään Symbiania

symbian_logoMatkapuhelinjätti Nokian älypuhelin johtaja Ilari Nurmi kertoi ZDNet UK:lle että yhtiön yrityspuhelinten fokus tulee olemaan edelleen Symbianissa vaikkakin MeeGolle on kehitteillä paljon laitteita.

“On hyvin tärkeä ymmärtää että Symbian on ja tulee olemaan Nokian ykkösalusta yritystuotteille” Nurmi mainitsi.

Ilari Nurmi jatkaa “Jos tarkastelemme asiaa muutamien suurimpien Symbianin ammattiohjelmistojen kehittäjien näkökulmasta kuten Microsoftin, Ciscon sekä IBM;n, he kaikki hyötyvät panostuksesta alustan kehittämiseen”, tällä hän tarkoittanee sitä että ohjelmistokehittäjien on turvallisempi panostaa tuotteisiinsa tutussa ympäristössä kuin aloittaa kokonaan uusien sovelluksien luomisen täysin uudelle alustalle.

Nurmi paljasti myös hieman mitä uutta Symbian^3;sen tulevaan päivitykseen on tulossa, hän mainitsi muun muassa paremmasta Exchange tuesta sekä paremmista turvallisuustoimista.

Päivitys on tulossa vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana ja se päivitetään automaattisesti päätelaitteisiin.

Nurmi osasi tosin kertoa että päivityksen hallintaan on olemassa kolmannen osapuolen sovelluksia jolla yrityksen IT-osastot voivat hallita tulevan päivityksen asennuksia, Nokia ei sellaista työkalua itse tarjoa.

LÄHDE: ZDNet UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"