lauantai 8. tammikuuta 2011

Microsoft: Windows 8 myös ARM-arkkitehtuurille

armpoweredMicrosoft on vahvistanut prosessorivalmistaja ARM;n kanssa huhupuheet joiden mukaan Microsoft julkaisee tulevan Windows 8 käyttöjärjestelmän myös ARM-prosessoriarkkitehtuurille.

ARM yhtiön (ARM Holdings) toimitusjohtaja Warren East, on ollut erittäin innoissaan yhtiöiden välisestä yhteistyöstä ja odottaa mielenkiinnolla yhteistyön hedelmää, eli valmista Windows 8 käyttöjärjestelmää.

Microsoft esitteli Windows 8;n esiversiota CES-Elektroniikkamessuilla jossa sitä ajettiin ARM alustalla, joten kehitystyö on lähtenyt jo liikkeelle.

Nyt kun Microsoft julkaisee Windows käyttöjärjestelmänsä ARM-arkkitehtuurille, saa kyseinen arkkitehtuuri tällöin huomattavan kilpailuedun, varsinkin edullisen hintansa vuoksi tablet- ja netbook alustamarkkinoilla, verrattuna nykyisin käytettyihin x86 kantaan nojaaviin prosessoreihin.

Mikä ARM?

ARM eli Advanced RISC Machines on prosessoriarkkitehtuuri, sitä käytetään pääosin matkapuhelimissa ja niin sanotuissa sulautetuissa järjestelmissä, Wikipedian tietojen mukaan 90% maailman matkapuhelimista on varustettu ARM-prosessorilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"