maanantai 3. tammikuuta 2011

Myös Android sekoilee

android logoMobiilimaailmassa pyörii virheiden aalto, ensiksi Applen iPhone puhelimet lakkaavat herättämästä käyttäjiä jotka luottavat puhelimensa herätyskelloon, nyt Googlen Android käyttöjärjestelmässä on virhe joka lähettää tekstiviestejä mihin sattuu.

Google on saanut bugiraportin jo kesäkuussa 2010 mutta ei ole vielä saanut aikaiseksi virallista päivitystä ohjelmavirheeseen.

Virhe toimii siten että käyttöjärjestelmä ei näytä lukevan vastaanottajakenttää loppuun vaan saattaa lähettää viestin kelle sattuu kunhan vain kontaktitiedot löytyvät puhelimen kontaktilistalta, tarkoitetulle kontaktille ei puhelin tällöin lähetä mitään.

Ongelma on tavattu Googlen oman puhelimen Nexus Onen yhteydessä sekä myös muiden valmistajien suosituissa Android älypuhelimissa.

Myös Androidin tekstiviestien käsittelyä koskeva bugi on ilmoitettu, tämä virheraportti on liitetty aikaisemman raportin kommentteihin ja se koskee viestien historiaa jossa vastaanottajana näkyy joku muu mutta viesti on kuitenkin mennyt todistetusti oikeaan paikkaan, viestihistoriaan pääsee kuitenkin käsiksi vain oikean vastaanottajan kontaktitietojen kautta eikä virheellisesti näytöllä näkyvän kontaktin kautta.

Toistaiseksi virheet näyttävät koskevan Androidin versioita 2.2 sekä 2.3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"