maanantai 17. tammikuuta 2011

Nokia lakkauttaa Ovi Music Unlimited palvelun

ovilogoOvi Music Unlimited jatkaa vielä kehittyvillä markkina-alueilla kuten Kiinassa ja Etelä-Amerikassa mutta loppuu kaikista muista 27 maasta, mukaan luettuna Suomi.

Nokia ei ole ollut tyytyväinen palvelun käyttäjämääriin lakkautettavilla alueilla ja yrittää nyt keksiä kuumeisesti uusia vaihtoehtoja palvelun tilalle.

Ovi Storen musiikkikauppaan päätös ei vaikuta vaan kyseessä on ns. Comes with Music luurikampanja jossa puhelimen ostaja sai vuodeksi käyttöönsä huimasti musiikkia ja latausoikeudet niihin ilmaiseksi.

Ovi Music Unlimitedin piti olla Nokian yksi merkittävä ase taistelussa ulkoisten mobiilipalveluiden rintamalla jossa tällä hetkellä dominoivin on Applen iTunes musiikkilataamo, myöskään Nokian puhelinmyyntiä edistävänä tekijänä Ovi Music Unlimited ei mitä ilmeisemmin ole ollut erityisen onnistunut yritys.

Mitä tapahtuu nykyisille palvelun käyttäjille?

Jatkossa DRM-suojatut musiikkikappaleet jotka käyttäjät ovat ladanneet toimivat normaaliin tapaan, kappaleiden lataaminen ja kuunteleminen kuitenkin loppuu kun vuoden käyttöoikeus on käytetty loppuun, muutoin palvelu lakkautuu heti.

Alla video jossa Ovi palveluiden musiikkipalveluiden johtajaa Adam Mirabellaa haastatellaan asiaan liittyen.

Nokia Converstaions haastattelu: Adam Mirabella

LÄHDE: Nokia Conversations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"