perjantai 13. toukokuuta 2011

Google lupaa 18 kuukauden päivityskauden Android -laitteille

android logoGoogle lupaa 18 kuukauden päivityskauden kaikille Android laitteille joita markkinoilta löytyy.

Nykyinen tilanne on ollut se että päivitykset tulee jos tulee valmistajilta, tällöin osa laitteiden käyttäjistä on saattanut jäädä kokonaan ilman virallista päivitystä, tämä on ongelmana varsinkin vanhemmilla ja edullisimmilla Android laitteilla, esimerkiksi tableteilla.

Nyt Google on saanut tarpeekseen käyttäjien kinuamisista ja lupaa jatkossa tarjota jokaiselle laitteelle päivityksen, päivityksiä onkin tulossa moniin erilaisiin laitteisiin, paitsi niihin joista päivitystoiminto on valmistajan muutostöiden vuoksi estetty.

“Päivitykset ovat tärkeitä kaikille, sillä uusimmat ominaisuudet ja sovelluskaupan sovellukset voivat vaatia uudempia käyttöjärjestelmäversioita” mainitsee Googlen edustaja Google I/O 2011 kehittäjätapahtumassa.

Nyt Googlen kehitystyön alla on seuraava Android versio, Ice Cream Sandwich jonka tarkoitus on tarjota jokaiselle laitevalmistajalle yksi ja sama käyttöjärjestelmä jossa ydintoiminnot ovat identtiset, tällöin yhtenäisyys ja päivitykset pysyvät paremmin kurissa.

Tätä Google myös tarvitsee kilpaillessaan yhä kiristyvillä mobiilimarkkinoilla. Nykyisellään Android leiri on aivan liian hajautunut ja ohjelmistokehittäjät eivät voi tästä syystä luvata ohjelmistojensa toimivuutta jokaisella Android päätteellä.

1 kommentti:

  1. Mahtaakohan tämä tarkoittaa sitä että saan jo ennen tämän takuun julkistamista ostetulle LG optimus 2x puhelimelleni tämän päivitystakuun, vai koskeeko takuu vasta tämän tiedon julkistamisen jälkeen julkaistuja puhelimia?

    VastaaPoista

"be excellent to each other"