maanantai 16. toukokuuta 2011

Nokia lakkauttaa Ovi-brändin

ovilogoMatkapuhelinvalmistaja Nokia lopettaa käyttämänsä Ovi-brändin ja siirtyy nimeämään tuotteensa ja palvelunsa yksinkertaisesti Nokia brändin alle.

Brändivaihdos alkaa heinäkuussa 2011 ja se tulee muuttamaan palveluissa, ohjelmistokuvakkeissa, printeissä ja mainonnassa vain nimen Ovi, Nokia- sanaksi, muutos tullaan toteuttamaan vaiheittain eri palveluihin, brändimuutoksen oletetaan olevan valmis vuoden 2012 loppuun mennessä.

“Syy muutokseen on se että Nokia on hyvin tunnettu ja pidetty merkki ympäri maailman, meidän tarjoamat palvelut ja laitteet ovat sulautuneet samaksi, esimerkiksi jos kuluttaja haluaa parhaan mahdollisen navigointitoiminnon, voi hän luottaa yhteen nimeen Nokiaan.” Selittää Nokian Jerri DeVard.

Ovi-palveluiden myrskyisää historiaa:

Nokia julkaisi vuonna 2007 Ovi-brändin ja ensimmäinen brändiä käyttävä palvelu käynnistyi 2008, tämän jälkeen Nokia on lisännyt Ovi-palveluihinsa mukaan synkronointipalvelun, sähköpostin, sovelluskaupan, musiikkikaupan, navigointipalvelut ja monia muita pienempiä palveluita, kuitenkin myöhemmin Nokia on lakkauttanut osan palveluista, kuten viimeksi musiikkipalvelu Ovi Music Unlimitedin, aikaisemmin sitä, toinen suosittu palvelu, Ovi Files tiedostonsynkronointipalvelu lakkautettiin.

Nokian brändäämä pelialusta sekä peliyhteisöpalvelu N-Gage lakkautettiin ja ladattavat pelit siirrettiin yleiseen Ovi Store-sovelluskauppaan.

LÄHDE: Nokia Conversations

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"