torstai 8. syyskuuta 2011

Apple saakin maistaa omaa lääkettään

htc-logo_tekstilläMatkapuhelinvalmistaja HTC on Googlen tarjoamien patenttien voimin haastanut omenayhtiön oikeuteen, väittäen sen loukkaavan HTC;n omistamia patentteja.

Kyseessä on yhdeksän patenttia jotka Google on viime viikolla tarjonnut HTC;lle, syytä siitä miksi Google on ne HTC;lle siirtänyt eikä käynyt itse patenttitaisteluun mukaan jää epäselväksi.

Se ei kuitenkaan jää epäselväksi että HTC on hyvin tosissaan patenttien suojelemisessa, se on muun muassa tehnyt valituksen Yhdysvaltojen kansainväliselle kauppakomissiolle, eli ITC;lle.

Kyseiset patentit ovat melko raskaita Applen kannalta, niitä on käytössä HTC;n mukaan niin Applen tietokoneissa kuin myös mobiililaitteissa ja ne koskevat langattomia päivitystekniikoita, käyttäjäasetuksien toimintaa sekä laitteiden keskinäistä tiedonsiirtoa.

Apple on kovasti hyökkäilyt varsinkin Samsungin kimppuun väittäessään sen loukkaavan yhtiön patentteja, nyt siis HTC;n avauksen myötä myös Googlen Android-rintama vastaa samalla mitalla takaisin.

Lisää Applen sodasta Samsungia vastaan:

Apple on myös kampanjoinut Australiassa Samsungin mobiililaitteiden myyntikieltoon asettamisen puolesta, siellä yhtiö on väittänyt Samsungin tuotteiden myymisen olevan suoraan Applen myynnistä pois, tähän Samsung on tietenkin vastannut järjellisesti että heidän asiakkaansa ovat kiinnostuneita Android- pohjaisista laitteista eikä kyse ole myynnissä ainakaan Applen väittämästä 1:1 tilanteesta.

Australialainen tuomari ei myöskään usko Applen väitteitä ja pyytääkin yhtiötä esittämään todisteista väitteilleen oikeudessa. 

Applella on monia patentteja mutta nyt varsinkin Googlen Motorolan oston jälkeen Android yhteisöllä on patentteja huomattavasti enemmän käytössä joten Applen villi patenttisodankäynti voi saada kipeän lopun omenayhtiön kannalta.

LÄHDE: Bloomberg / Tietokone.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"