perjantai 9. syyskuuta 2011

Facebook nopeuttaa kehitystyötä

facebookFacebook julkaisi hetki sitten uusia ominaisuuspäivityksiä joidenka avulla paikkatietoja sekä statuspäivitysten näkyvyyttä pystyy hallita helposti, nyt yhteisöpalvelu on aloittanut testaukset uusista ominaisuuksista.

Ensimmäinen uutuus on ystävien automaattinen kategoriointi, automaattiset kategorioinnit koskevat työtä, yhteistä koulutaustaa sekä lähellä asuvia.

Näiden uusien kategorioiden avulla voi määrittää statuspäivityksen näkymään vain kyseisille ryhmille, tämä on esimerkiksi tiedottamisessa hieno apu, nyt voi vaikka työhön liittyvät päivitykset näyttää vain työkavereille ja opiskelutovereiden kanssa voi keskustella kouluun liittyvistä asioista näyttämättä niitä muille ystäväryhmille.

Automatisointi perustuu ystävien antamien tietojen sisällöstä joten mikäli haluaa Facebookin uuden toiminnon toimivan, on hyvä valistaa ystäviä päivittämään tietoihin oikeat tiedot, mikäli siihen on tarvetta.

Toinen saapuva uutuus on joka käyttää hyväkseen automaattista kategoriointia on statuspäivitysten näkyvyys, pian käyttäjä voi katsoa vain tietyn ryhmän statuspäivityksiä ja näin pysyä kätevästi kärryillä siitä mistä ryhmässä keskustellaan.

Ystävälistoja voi toki tehdä jatkossa myös itse sekä Facebook osaa ehdottaa ryhmiin uusia sopivia kontakteja ystävälistalta.

LÄHDE: Mashable.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"