keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Tässä ne nyt ovat: Galaxy Nexus & Android 4.0

android logoSamsung on yhdessä Googlen kanssa julkaissut virallisesti uuden Ice Cream Sandwitch Android 4.0 mobiilikäyttöjärjestelmän sekä uuden Galaxy Nexus älypuhelimen jossa uusin Android on luonnollisesti valmiiksi asennettuna.

Tuotejulkaisut piti alkujaan järjestää viime viikolla mutta yhtiöt olivat katsoneet tuolloin tilanteen olevan sen verran herkkä että päättivät lykätä julkaisua tuonnemmaksi, nyt odotus on vihdoin ohi.

nexus_uusi

 

Galaxy Nexus sisältää OMAP 4460 Prosessorin jonka pitäisi sykkiä 1,5GHz taajuudella mutta ilmeisesti se on alikellotettu 1.2Ghertziin. Laite toimii myös WLAN tukiasemana jonka avulla laitteen verkkoyhteys voidaan jakaa muille laitteille helposti ja kätevästi.

Uusi toiminto lukitustekniikassa on Face Unlock joka mahdollistaa puhelimen lukituksen avauksen kasvojen tunnistuksella, tunnistus tapahtuu puhelimen etukameralla, puhelimen voi toki edelleen “pyyhkäistä” auki.

NFC-tekniikka (Near Field Communication) käytössä:
NFC;n avulla puhelimen sisältöä voi jakaa toisille Nexus –tai tuleville Android 4.0 –käyttöjärjestelmän omaavien laitteiden kanssa, ilman internet yhteyttä. Esimerkiksi verkkosivuja tai yksittäisiä objekteja kuten vaikkapa Youtube videoita voi yksinkertaisesti vain vetäistä kosketuksen avulla toiselle laitteelle. Androidissa toiminto tunnetaan nimellä Android Beam.

Tässä puhelimen tekniset tiedot:
Koko: 135,5 x 67,94 x 8,94 millimetriä
Paino: 135g
Prosessori: OMAP 4460 tuplaydin 1.2GHz
Keskusmuisti(RAM): 1GB
Sisäisen muistin määrä: 32GB
Näyttö: HD Super AMOLED 1280 x 720 (720p)
Akku: 1750 MAh Li-ion

Kameran tekniset tiedot:
Takakameran kennon tarkkuus: 5MP
Salamavalo: LED
VIDEO: FullHD (1080p) 30fps
Puhelin sisältää myös etukameran jonka tarkkuus on 1.3MP

Tiedonsiirto:
HSPA+: 21 mb/s
HSUPA: 5,76mb/s
Bluetooth: 3.0
WLAN: a/b/g/n
USB: 2.0

Tässä esittelyvideo Galaxy Nexus puhelimesta:

© Google / Samsung 2011

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich):

Luonnollisesti Googlen käyttöjärjestelmässä on vahva integraatio hakujätin ohjelmistoihin ja palveluihin, uutuutena Google+, nyt muun muassa suosittuihin Hang Out- videokeskusteluihin voi liittyä kätevästi puhelimen etukameraa hyväksi käyttäen.

Gmail- sovellusta on paranneltu, ohjelmaan on lisätty tietopalkki ohjelman toimintojen seuraamiseen ja odotettu uutuus on myös Offline-haku jonka ansiosta viestejä voi nyt etsiä ja selata ilman verkkoyhteyden muodostumista.

Kalenteri sovellukseen on liitetty muun muassa zoom mikä parantaa merkintöjen seurantaa entisestään mahdollistamalla näytölle enemmän informaatiota.

Kuvagalleriaan on tullut uusi, kasvot tunnistava ominaisuus jonka avulla kuvat voidaan kategorioida henkilön perusteella, gallerialla on myös uusi ulkoasu.

Uudessa Androidissa on myös mukana paranneltu äänentunnistus, nyt muun muassa viestien sanelu puhelimelle onnistuu, taukojenkin käskytys on sanelun aikana mahdollista, sanelua voi käyttää erilaisissa ohjelmissa kuten Gmailissa.

Työpöytä widgettien hallinta ja ulkoasu muistuttaa huomattavasti Android 3.1 version vastaavia, uudessa 4.0 Androidissa on yritetty saada mahdollisimman monet kolmannen sukupolven Androidin toiminnot myös puhelimiin.

Taustaohjelmien lopullinen sulkeminen on tullut mahdolliseksi, toimintoa kannattaa käyttää varsinkin jos puhelinta käyttää liittymästä jossa on siirtorajoituksia.

Tässä vain muutamia uudistuksia joita uusi käyttöjärjestelmä tuo mukanaan, enemmän tietoa kannattaa etsiä internetistä useista eri lähteistä.

Alla muutamia kuvakaappauksia Android 4.0 käyttöjärjestelmästä:

KotiruutuOhjelmat, huomaa että widgetit ovat omassa välilehdessäSanelua Gmailissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"