tiistai 1. marraskuuta 2011

Apple luopuu Mac Pro;sta?

Mac ProApplen huhutaan lopettavan sen tehokkaimman työpöytäkoneen, eli Mac Proon valmistus, syynä laitteen huono myyntimenestys.

Apple Insider oli ensimmäinen joka huhun kertoi, uutissivusto väittää kuulleensa huhut luotettavilta lähteiltään, jotka kuitenkin haluavat pysyä nimettöminä.

Mietitty jo keväästä lähtien:

Applella ollaan huhun mukaan mietitty vakavissaan tehokoneen pois vetämistä yhtiön tuotelistalta sillä sen myyntiluvut eivät ole olleet tarpeeksi kannustavia.

Mac Pro on yhtiön kallein tietokone, voisi kuvitella että vaikka myyntiluvut eivät yksilötasolla ole suuria olisi laitteesta saatava kate kuitenkin edelleen kannustavalla tasolla.

Mac Pro on erityisesti graafisenalan ammattilaisten suosikki, järjestelmä kun tarjoaa täydellisen laajennettavuuden ja tarjoaa tehoa huomattavasti enemmän kuin muut Applen tietokoneet.

Yhtiö on aikaisemminkin lopettanut tuotteita jotka ovat osaltaan olleet merkittäviä sen asiakkaille, muun muassa palvelintuotteensa Xserven.

Apple ei ole julkaissut Mac Prosta hetkeen päivitettyä versiota mutta sen on huhuttu julkaisevan uuden version pian, uusi huhu kuitenkin nostaa julkaisun päälle suuren kysymysmerkin, julkaiseeko Apple vielä yhden Mac Pron? vai lopettaako se koneen tuotannon täysin kerta heitolla?

Huhu luvuiksi:

Tietokoneet ovat noin 20% luokassa koko yhtiön liikevaihdosta ja siitä vain 0,05-0,1% olisi Mac Prota, vaikka katteet ovatkin paremmat muihin tietokoneisiin nähden, ei kyseinen prosentti tarjoa tarpeeksi voittoa kun lasketaan esimerkiksi tuotekehityksen hinta mukaan, voi olla jopa niin että tuotekehitys maksaa yhtiölle enemmän kuin katteesta saatava voitto.

Luonnollisesti yhtiö ei ole kommentoinut huhupuheita.

LÄHDE: Apple Insider

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"