tiistai 29. marraskuuta 2011

Samsung lopettaa minikannettavien valmistuksen

Samsung on lähettänyt yhteistyökumppaneilleen sähköpostin jossa se ilmoittaa lopettavansa niin sanottujen minikannettavien valmistuksen ja siirtyvän valmistamaan seuraavan sukupolven ultra ohuita kannettavia sekä tabletteja.

Yhtiön vuoden 2012 strategiaa esittelevä sähköposti kertoo että 10.1” minikannettavien valmistus lopetetaan pikkuhiljaa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana ja yhtiö keskittää tuotteensa kyseisellä alueella uusiin Ultra-bookkeihin jotka ovat äärimmäisen kevyitä sekä ohuita.

Muun muassa IDC on laskenut minikannettavien myyntiennustetta ja Microsoft on myöskin ilmoittanut että heidän minikannattavien käyttöjärjestelmä toimitukset ovat laskeneet 40 prosenttia.

Yhtiö on tuomassa ensivuoden markkinoille 11,6” sekä 12” Ultra-bookkeja.

Ultra-bookeista odotetaan seuraavaa hittiä alalla.

Esimerkiksi Intel on hehkuttanut laitteita joiden pitää olla “cooleja”, Intelin Eric Reid on muun muassa sanonut että asiakkaat haluavat jotain coolia, jota Ultra-bookin kaltaiset tietokoneet hänen mukaansa edustavat.

Allekirjoittanut on sitä mieltä että minikannattavat kuolivat asiakkaiden vaatimuksesta, asiakkaat eivät ymmärtäneet minikannettavan konseptia vaan olettivat saavansa tehokkaan koneen edullisesti, vaadittiin kiintolevyjä, joka lopetti kuin seinään SSD-asemien hintojenlaskun, minikannettavien kun piti olla kyseisen tekniikan nostattaja, sitten vaadittiin suurempia näyttöjä, näppäimistöjä ja lopulta oltiinkin tilanteessa jossa ei enää voinut puhua minikoneesta, yli kymmenen tuuman näytöllä ja 500gigatavun kovalevyllä oleva tietokone ei mielestäni ole mini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"