maanantai 28. marraskuuta 2011

To-Mafia: Elisa tottelee, Sonera & DNA oikeuteen

Suomalaiset tekijänoikeusjärjestöt uhoavat ja haastavat nyt Suomen muut suurimmat operaattorit Soneran sekä DNA;n oikeuteen, jossa heille haetaan samaa päätöstä jonka To-mafia sai läpi Elisalle.

Myös Soneraa ja DNA;ta pyydetään oikeustoimin estämään liikenne The Pirate Bay –verkkosivustolle.

Elisa oli aikaisemmin jo ilmoittanut että ei tule noudattamaan määräystä vaan odottaa teknisiä ohjeita kuinka estot tulisi toteuttaa mutta nyt To-Mafiaa Suomessa edustava Lauri Rechardt kertoi Tietokone-lehdelle että he ovat sopineet Elisan kanssa asioista ja yhtiö tulee estämään liikenteen kyseiselle sivustolle vielä tämän vuoden aikana.

E.U. tasolla samankaltaisia oikeudenpäätöksiä on mitätöity.

E.U-tuomioistuimessa on päätetty parikin samankaltaista asiaa operaattoreiden puolesta, ensimmäinen oli Englantilaista operaattoria vastaan nostettu vaade käyttää erilaisia dataliikenteen seurantatoimintoja “laittomien”-bittien seuraamiseksi.

E.U-tuomioistuin katsoi että kyseinen päätös on E.U-kansalaisen perusoikeuksien vastainen.

Toinen E.U-tuomioistuimeen päätynyt asia koskee Belgialaista operaattoria joka myös määrättiin estämään liikenne tiettyihin palveluihin, tässä tapauksessa E.U-tuomioistuin ilmoitti ettei paikallinen oikeusistuin saanut määrätä moista määräystä operaattorille.

Belgialainen tapaus on kuin suoraan To-Mafia vs. Elisa tapauksesta joten on mielenkiintoista seurata mitä E.U tulee sanomaan Suomen tapauksesta tai tapauksista sillä DNA ja Sonera vaateet on jätetty kiireellisinä.

LÄHDE: Tietokone.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"