keskiviikko 4. tammikuuta 2012

HS: Vangeille avataan nettiyhteydet?

Aivan kuitenkaan sellitasolle asti internettiä ei tuoda.Suomen Rikosseuraamuslaitos selvittää Helsingin Sanomien mukaan mahdollisuuksia avata nettiyhteydet vankien käyttöön myös suljetuissa vankiloissa, osassa avovankiloita internetin käyttö on jo nykyisellään mahdollista.

Avovankilassa nettiin päästään lähinnä työn merkeissä, sillä Avovankilassa tuetaan vangin omatoimisista työllistymistä tai olemassa olevan työpaikan pitämistä, yleisessä käytössä internet ei sielläkään siis ole.

“Nettiä saa käyttää vain siihen tarkoitukseen, johon lupa on myönnetty. Vangit eivät voi käyttää sähköpostia tai viettää aikaa Facebookissa tai muualla sosiaalisessa mediassa. Huvikäyttö on kielletty", huomauttaa Rikosseuraamuslaitoksen ylitarkastaja Ari Juuti.

Samankaltaista ratkaisua haetaan myös suljettuihin tavallisiin vankiloihin.

Laitos selvittää paraikaa työryhmän voimin minkälaisia toimia nettiyhteyden avaaminen suljetuissa vankiloissa vaatii, myöskin kustannuskysymyksiin koitetaan saada vastaus.

Juuti ei kannata kuitenkaan yhtä vapaata internet toimintaa suljettuihin laitoksiin kuin nykyisin on avovankiloissa, Ari Juuti ehdottaakin että rajoituksiin kuuluisi muun muassa vain tiettyihin sivustoihin pääsy, esimerkiksi opiskelutarpeita ajatellen.

Sellitasolle saakka internetiä ei olla tuomassa vaan kyseessä olisi tarkemmin valvottu tila josta verkkoon on mahdollista päästä.

LÄHDE: Helsingin Sanomat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"