keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Asus avaa suljetun bootloaderinsa

Eee Pad Transformer PrimeTietotekniikka tuotteiden valmistaja Asus on kuunnellut jälleen asiakasyhteisöään ja päättänyt tuoda kaikille halukkaille sovelluksen jonka avulla sen suljetun bootloaderin voi avata.

Kun Asus julkaisi sen uuden Android tabletin Eee Pad Transformer Primen, tuli siinä mukana suljettu käynnistysmekanismi joka esti hakkeriyhteisön ylläpitämien Android käyttöjärjestelmien asennuksen laitteeseen.

Asus on yleisesti hyvin suosittu tietokoneiden ylikellottajien keskuudessa ja kannustanut käyttäjiään erilaisiin viritelmiin, tätä silmällä pitäen myös Android yhteisö uskoi lujasti yhtiön virittelijöitä suosivaan linjaan, pettymys oli kuitenkin suuri ja yhteisö nosti melkoisen metelin Transformer Primen bootloaderista joten Asus katsoi parhaaksi avata sen.

Yhtiö selittelee myös syitä bootloaderin sulkemiselle ja yllätys ei ollut melkoinen kun syyksi esitettiin DRM jonka olemassa oloa viihdeteollisuus vaatii, mikäli laitteella haluaa katsella vuokrafilmejä tai ostaa viihdettä on siitä löydyttävä näitä suojaava kopioinninesto.

Asus huomauttaa että mikäli bootloaderin avaa, hajoaa yhtiön tarjoama takuu laitteelle ja luonnollisesti myös DRM;n puuttumisen vuoksi viihteen vuokraus ja ostaminen vaikeutuu muun muassa Googlen marketista, se ei varmasti kovan luokan virittelijöitä ja hakkereita kuitenkaan häiritse.

Asus ilmoittaa samalla että kyseinen Transformer Prime tablet saa virallisen Android 4.0 päivityksensä tammikuun 12 päivä ja se on päivitettävissä WLANin yli, tuleva päivitys sisältää myös kamerasovellukseen paremman fokuksen sekä käyttöliittymään sulavampaa liikegrafiikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"