torstai 22. maaliskuuta 2012

Nokia sai helmikuussa aloitetut Salon tuotantoa koskevat yt-neuvottelut päätökseen

nokia(Lehdistötiedote)

- kokonaisvähennystarve Salon tuotannossa ja sen tukitoiminnoissa enintään 1 000 työpaikkaa.
- Nokia avaa irtisanomisuhan alla oleville työntekijöille kattavan uudelleentyöllistymiseen tähtäävän Bridge-tukiohjelman.

Nokia kertoi saaneensa tänään päätökseen helmikuussa aloitetut yt-neuvottelut, jotka koskivat Salon matkapuhelintuotantoa ja sen tukitoimintoja. Kokonaisvähennystarve Salon matkapuhelintuotannossa ja sen tukitoiminnoissa on helmikuussa ilmoitetun mukaisesti enintään 1 000 työpaikkaa. Vähennykset toteutetaan vaiheittain vuoden 2012 aikana niin, että suurin osa vähennyksistä toteutuu kesäkuun loppuun mennessä. Yt-neuvotteluissa on käsitelty henkilöstövähennysten perusteita, aikataulua ja tukiohjelmaa, jota Nokia tarjoaa henkilöille, joiden tehtävät ovat loppumassa.

Nokia tukee yhtiön arvojen mukaisesti irtisanomisuhan alla olevia työntekijöitä tarjoamalla taloudellista tukea ja avaamalla Salon tuotannolle räätälöidyn Bridge-tukiohjelman. Nokia on rakentanut tukiohjelman yhteistyössä tuotannon työntekijöiden edustajien ja Saloa sekä Varsinais-Suomea edustavien eri tahojen kanssa.

Tukiohjelma tarjoaa tukea uudelleentyöllistymiseen, jatko- ja uudelleenkoulutukseen sekä yrittäjyyteen. Lisäksi osana tukiohjelmaa kaikilla mahdollisten vähennysten kohteena olevilla työntekijöillä on mahdollisuus pysyä Nokian palkkalistoilla kaksi kuukautta, vaikka työvelvoite sitä ennen loppuisikin. Nokia ja Salon kaupunki tekevät myös yhteistyötä tavoitteenaan uusien työnantajien ja yritysten sijoittuminen Saloon.

"Kokemuksemme lähes vuoden verran käynnissä olleesta Bridge-tukiohjelmasta ovat olleet myönteisiä ja avaamme nyt kattavan, uusiin ura- ja työllistymismahdollisuuksiin tähtäävän tukiohjelman, joka on räätälöity tukemaan Salon tuotannon työntekijöitämme ja aluetta. Teemme tiivistä yhteistyötä muun muassa Salon kaupungin, työ- ja elinkeinoministeriön ja Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kanssa", sanoi Nokian Suomen henkilöstöjohtaja Ville Valtonen.

Nokia kertoi helmikuussa suunnittelevansa muutoksia Salon tehtaalla, Komaromin tehtaalla Unkarissa ja Reynosan tehtaalla Meksikossa. Jatkossa tehtaat keskittyvät älypuhelinten räätälöintiin ja palvelevat asiakkaita erityisesti Euroopassa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa. Muutokset vähentävät merkittävästi tuotannon vaiheita ja työn määrää Salon, Komaromin ja Reynosan tehtailla.

LÄHDE: Nokia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"