keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Nintendo sai patentin emulointiin

Konsolijätti Nintendo on saanut Yhdysvalloissa läpi patentin joka määrittelee käsikonsoleiden emuloinnin toisilla laitteilla.

Tämä tarkoittaa hyvin pian sitä että kaikki nykyiset peliemulaattorit, niin laittomat kuin laillisetkin saattavat rikkoa Nintendon patenttia ja sitä myöten niiden kehittäjiltä voidaan vaatia lisenssimaksuja tai mahdollisesti haastaa jopa oikeuteen.

Yleensä varsinkin hakkeriyhteisöissä suosiossa olevat Nintendo- ja muiden vanhempien konsoleiden emulointiohjelmat toimivat hyvin pienellä budjetilla ja ovat yleensä hakkerien itsensä tekemiä viritelmiä, joten kyseiseen skeneen patentti varmasti iskee lujiten, tehden monista ihmisistä lisenssirikkojia.

Nintendo on hakenut patenttia lähinnä ajatellen sitä että se voisi itse emuloida muita laitteita ja samalla viedä markkinat muilta valmistajilta, sillä itse emulointi ei ole piratsimia, jos emulointi on pystytty tekemään niin että se ei käytä samoja tekniikoita sellaisenaan kuin alkuperäinen laite.

Patentti koskee siis nimenomaisesti käsikonsoleiden laite ja ohjelmistoemulointia, näitä ovat esimerkiksi Nintendon omat GameBoy konsolit.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"