perjantai 13. heinäkuuta 2012

Apple palaa EPEATiin

Tietokonevalmistaja Apple palaa takaisin EPEAT-ympäristömerkin alle, Applen Bob Mansfield sanoo EPEATista irrottautumista virheeksi.

Mansfield sanoo että he ovat mukana edelleen EnergyStar 5.2 standardissa jota ylläpitää Yhdysvaltojen hallitus, ja sanoo tämän standardin olevan itseasiassa tehokkaamapi kuin EPEAT mitä tulee myrkkyjen käyttöön.

Kierrätyksestä huolehtiva EPEAT taas vaatii helppoa tuotteen purkamista jotta käyttäjät voivat itse esimerkiksi korjata ja vaihtaa/kierrättää osia, uudet Applen tuotteet kuten MacBook Pro Retina sekä iPad 3 ei täytä tätä osaa EPEATista.

Aikaisemmin Apple veti kaikki myytävänsä tuotteensa pois EPEATista ja nyt se lisää kaikki yhteensopivat tuotteet siihen takaisin.

Se kumpi joustaa tulevaisuudessa määrityksestä onkin sitten arvailujen varassa toistaiseksi, vielä ei ole tullut minkäänlaista tiedotetta kummaltakaan taholta mitä tuleville laitteille tehdään ja niiden suunnittelussa otetaan huomioon, jatkaako Apple sekavaa kahden linjan valmistusta kuten nyt vai muuttaako se tulevaisuudessa laitteensa sellaiseksi että esimerkiksi akku on helposti vaihdettavissa?

On varsin epä-Applemaista että yhtiö vaihtaa nopeasti mielipiteensä näinkin suurissa asioissa, he ovat myös pitäneet mielipiteensä vaikka asiakaskunta olisi ollut toista mieltä, tuskin olisi Steve Jobsin aikana moista uudelleen harkitsemista edes mietitty.

LÄHDE: ars technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"