tiistai 17. heinäkuuta 2012

Microsoft Office 2013 – Kosketus on seuraava iso juttu

Microsoft on julkaissut uuden Office paketin, sen suosittu toimisto-ohjelmistopaketti on elänyt rinta rinnan monien eri Windows versioiden vierellä ja nyt vuorossa on tuleva Windows 8 ja kosketus.

Microsoft on jo julkaissut Customer Preview version uudesta Office-toimistopaketistaan, uusin versio kantaa numeroa 2013 ja tuo mukanaan uudistetun kosketustuen sekä täydelliset pilvipalvelut.

Yhtiö panostaa uuden Officen myötä entistä laajemmin pilvipalveluihin, uusi Office julkaistaan niin paikallisena kuin myös palveluna internetiin, integrointi Office 365 palvelun kanssalaajenee entisestään.

Microsoftin Skydrive pilvitallennuspalvelu on huomioitu uudessa Officessa jopa niin hyvin että ohjelma tallentaa palveluun käyttäjän tiedostot automaattisesti, paikallisen kopion lisäksi. Tällä Microsoft hakee helppoutta päästä käsiksi tärkeisiin tiedostoihin missä ikinä onkaan, mobiilisti älypuhelimella että muista tietokoneista.

Synkronointi ei jää vain työstettyihin tiedostoihin vaan Office paketin yksilölliset asetukset seuraavat käyttäjää myös, eli käytännössä kun käyttäjä kirjautuu toiseen Windows 8 järjestelmään johon on asennettu Office 2013, käyttäytyy se myös siinä täysin samalla tavalla kuin omassa koneessa.

Kosketus Stylus:

Kosketustukea on parannettu, Stylus kynällä voi ohjata ohjelmien käyttöliittymää sekä tekstikenttiin voi nyt kirjoittaa omalla käsialallaan kaikissa Officen sovelluksissa. Windows 8 myötä julkaistu Metro –käyttöliittymä on otettu myös Office 2013;ssa huomioon muun muassa OneNotesta sekä Lyncistä on nyt myös metro versiot jotka on luotu ennen kaikkea tablet tietokoneille sekä kosketusta silmällä pitäen, kaikissa sovelluksissa on niin sanottu aloitusnäyttö joka näyttää ja tuntuu Metro-sovellukselta.

Kosketuksesta puheen ollen, Officen kosketus on lähinnäkin optimoitu Stylus kynälle eikä niinkään sormella näppäilyyn, sillä perinteinen ribbon-työkalurivi on olemassa edelleen ja sen painikkeet ovat melko pieniä sormelle sopivaksi.

Office 2013 julkaistaan myös täysin internetiin, selainpohjaiseksi sovellukseksi, tämän toiminnon tosin saa käyttöön vain mikäli on valmis maksamaan siitä vielä julkaisemattoman kuukausimaksun.

Kuukausimaksulliseen pilvipalveluun on myös kytketty porkkana, palvelu nimittäin päivittyy useammin kuin perinteinen asennus, paikalliseen asennusversioon tullaan kyllä julkaisemaan korjauksia sekä tietoturvapäivityksiä mutta uusien ominaisuuksien käyttö vaatii voimassa olevan tilauksen.

Office 2013;n pilviversiota tullaan myymään samalla tavalla kuin paikallisversioitakin tähän asti, ilmaisversiota ei tästäkään Officesta tulla näkemään, edes pilvessä vaikka suurin kilpailija (Google) jakaakin omaa Google Docsia/Driveä ilmaiseksi käyttäjilleen.

Uuteen Officeen on myös lisätty integraatio Microsoftin juuri ostettuun Yammer palveluun, Yammer integroituu muun muassa yrityksen omaan SharePoint palveluun.

Skype:

Microsoft on tuonut nyt myös Skypen korvaamaan aikaisemmin Microsoft Messengerin tehtävän käyttäjien yhteydenpitoon, mikäli on tilannut yhtiön Office palvelun (aikaisemmin yllä) saa Skypeen joka kuukausi 60-minuuttia puhe-aikaa. Skype on myös integroitu Lynciin, kuten myös aikaisempien Office pakettien Messenger.

Microsoftin ARM-Windows 8, eli Windows RT;n mukana toimitetaan uudesta Officesta Home & Student versio valmiiksi asennettuna.

Pilvipalveluiden sisältö:

Microsoft on julkaissut nyt muutaman hahmotelman tulevien kuukausimaksullisten palveluiden sisällöstä:

Office 365 Home Premium on tarkoitettu kuluttajatasoiseksi palveluksi joka tuo mukanaan 20 GB lisätallennustilaa Skydriveen sekä 60 minuuttia Skype puhe-aikaa.

Office 365 Small Busniess Premium on tarkoitettu pienyrityksille, tämä tukee sähköpostipalveluiden yhdistämistä pilveen, jaettuja kalentereita, verkkosivuston ylläpitotoimintoja sekä HD-tason videoneuvottelutoimintoja.

Office 365 ProPlus on taas tarkoitettu suuryrityksiä sekä suurien käyttäjämäärien instituutioita, tämä palvelu rakennettaan yksilöllisesti.

Koska saatavilla kaupoista?:

Microsoft ei ole ilmoittanut tarkkaa julkaisuaikataulua paketilleen mutta sen oletetaan tulevan markkinoille lokakuun aikana tai viimeistään vuoden 2012 lopulla.

Customer Previewin voi ladata tästä linkistä.

Esittelyvideo Office 2013 synkronoinnista:

© 2012 Microsoft

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"