keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Youtuben oma kamerasovellus iOS;lle

Vihdoinkin eroon iPhonella pystyssä kuvatuista videoista!, Youtube on julkaissut iOS –mobiililaitteille oman videoiden kuvausohjelman Youtube Capturen joka pakottaa käyttäjänsä kääntämään laitteen vaakasuoraan.

Ohjelman kautta voi lähettää videot suoraan Youtubeen ja myöskin linkit uuteen videoon Twitteriin, Facebookiin sekä Google+ palveluihin.

Videoiden kuvaaminen on yhtä helppoa kuin laitteen sisäänrakennetussa kamerassakin, tosin Youtube Capture pyytää kuvaajaa kääntämään laitteen vaakasuoraan mikäli se ei siinä asennossa jo kuvaushetkellä ole, sitten painetaan kuvauspainiketta ja ohjelma alkaa tallentaa videota.

Youtube Capturella voi myös kevyesti muokata ottamiaan videoita, leikkaamalla videoita ja lisäämällä niihin ääniraidan niin sanotun Youtube Soundtrackin josta löytyy muutamia teemallisia taustakappaleita, myöskin Youtuben tärinänpoistin on käytettävissä suoraan.

Heti kuvauksen jälkeen on mahdollista lähettää video palveluun ja kirjoittaa siitä kuvaus, editori on kuitenkin melko rajallinen eikä esimerkiksi tue tageja tai soittolistoihin lisäystä, videoiden paikkatiedon voi kuitenkin asettaa ohjelmasta käsin, tosin ohjelma hakee vain iOS –laitteen sen hetkisen paikan, mikä voi olla lähetyshetkellä täysin eri kuin kuvaushetkellä.

Ohjelma on lähettämässä videota aluksi julkisena joten kannattaa tarkistaa se käyttöliittymän vasemmasta alakulmasta ja laittaa se private tilaan mikäli videolle haluaa vielä jotain ennen julkaisua tehdä.

Toistaiseksi videokuvauksen laatu on rajoitettu 720p HD kuvanlaatuun tai vaihtoehtoisesti 480p laatuun.

Ohjelma on myös suunniteltu iPhone ja iPod Touch laitteille mutta siitä on myös iloa iPadille kunhan muistaa suurentaa käyttöliittymän kaksinkertaiseksi.

Youtube Capture on saatavilla Applen App Storesta ja se on toistaiseksi saatavilla ainoastaan Englannin kielellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"