tiistai 11. joulukuuta 2012

Twitter Photos: kuolinisku Instagramille?

Vasta eilen kerroimme huhusta jonka mukaan Twitter olisi kehittämässä ohjelmistoa tai palvelua joka muistuttaa oleellisesti Instagramia, huhu piti paikkansa, tässä on Twitter Photos.

Twitter Photos sisältää Instagramimaisia valokuvaefektejä joita voi lisätä joko juuri otettuun kuvaan tai puhelimen muistissa oleviin kuviin ja lähettää ne twiittinä palveluun, toisin kuin Instagramin kuvat, Twitter Photos kuvat ilmestyvät käyttäjän aikajanalle näkyvinä kuvina.

Twitter Photos sisältää kätevän “Bird-View” toiminnon jonka avulla näkee nopeasti miltä valittu valokuva tulee näyttämään milläkin efektillä tai filtterillä, kuvia pystyy luonnollisesti myös rajaamaan.

Ohjelma yrittää myös parantaa kuvaa yhdellä painikkeella.

Päivitetty sovellus on saatavilla Android Play Storessa Android laitteille sekä Applen Appstoressa iOS-laitteille joten ainakin toistaiseksi Windows Phone käyttäjät joutuvat odottamaan uutuutta omalle alustalleen.

Kuinka Instagramin käy?

Instagramin suosio on perustunut juurikin lähinnä Twitter jakoihin ja nyt kun Instagram ei enää hyväksy kuvien esittämistä Twitter aikajanalla ja Twitter Photos tarjoaa samankaltaisen editointimahdollisuuden sekä tuen aikajanalle, tulee nykyinen päivitys olemaan todella vakava isku Instagramin olemassa ololle.

Facebook joka osti Instagramin tulee varmasti keskittämään Instagramin toimintoja entistä enemmän Facebookiin, Facebook on parantanut sen kuvapalveluitaan ja yrittää tehdä siitä entistä houkuttelevamman paikan valokuvaajille.

Voikin olla että Instagram tullaan näkemään jatkossa osana Facebookin mobiilisovellusta.

Varsinkin Pinterest sekä Googlen Google Plus ovat olleet valokuvaajien suosiossa joten seuraava “some-sota” taidetaan nähdä valokuvista.

Alla vielä hauska esittelyvideo Twitterin Photos ominaisuudesta:

 
LÄHDE: Twitter Blog

PÄIVITYS: 11.12.2012 klo 12:01: Päivitti uutista Instragramin Twitter eston kohdalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"