keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Google Glassit edelleen työn alla

glassGoogle julkaisi mielenkiintoisen projektin nimeltä Google Glass;in noin puolisen vuotta sitten I/O kehittäjä konfrensissa, siitä lähtien Googlen lasit ovat kiinnostaneet nörttikansaa kuin puuro hullua.

Google Glass on laite joka voidaan asentaa nykyisiin silmälaseihin tai kantaa sitä sangallisena, se tarjoaa pienen Android pohjaisen laitteen jossa noin puolen tuuman näyttö tuodaan lähelle silmää, se osaa havainnoida ja ilmoittaa käyttäjälleen ympärillä tapahtuvista asioista, eli se toimii vähän kuin ympäristön “ilmoitusvalikko”, sillä pystyy myös soittamaan videopuheluita sekä ottamaan osaa Google+ Hangoutseihin.

Projektin johtajana toimiva Babak Parviz kertoi eräässä haastattelussa muun muassa että projekti on edelleen työn alla ja kertoi samalla hieman uusista toiminnoista joita siihen tullaan lisäämään ennen lopullista tuotejulkaisua.

Ihmiset ovat miettineet kuinka Google Glassia tullaan käyttämään eli kuinka näytöllä olevaa informaatiota voidaan hallita, tähän Parviz vastasi että käyttäjillä on käytössään kosketusalusta jonka avulla Glassia hallitaan, luonnollisesti myös äänikomennot ovat mukana mutta äänikomentoja hiotaan vielä entisestään.

Projekti kehittää myös erilaisia komentoja ja sovelluksia joita voi ohjata tai käynnistää yksinkertaisin päänliikkein.

Glassiin monet toivovat myös puhelinominaisuutta mutta sekin on vielä työn alla, toiveena on että laitetta voisi kyetä käyttämään kokonaisen päivän ilman uudelleen latausta mutta puhelinominaisuus sellaisenaan voisi olla tälle ainakin nykyaikana mahdottomuus. Pelkkä paritus mukana kulkevan puhelimen kanssa voisi olla parempi vaihtoehto, ellei jopa edullisemman mallin yksi tärkein syy, mikäli Google meinaa tuotteen pilkkoa eri toiminto- ja hintaluokkiin yli päätänsä.

Google toivoo että projektin tuottama tuote tai tuotteet olisivat julkaisukunnossa viimeistään vuonna 2014, mutta lupauksia ei vielä anneta.

Viime vuoden I/O kävijät ovat saaneet mahdollisuuden tilata ennakkoon kehittäjäversion Google Glassista ja niiden toimitukset alkavat vuoden 2013 aikana, kyseessä on kuitenkin vielä reilusti lopullista versiota heikommat laitteet, mutta ne mahdollistavat jo sovelluksien kehittämisen ja testaamisen alustalle.

Lisää Google Glassin kehityksestä ja muusta löytyy sen virallisilta Google+ sivuilta.

Myös Techradar on listannut mielenkiintoisia tietoja tulevasta laitteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"