lauantai 12. tammikuuta 2013

Lippuvarkauksia valokuvista

Älä kuvaa tapahtuman pääsylippua, ainakaan kokonaisuudessa jos haluat sitä esitellä verkossa. Kekseliäs varas kopioi kuvan ja tulostaa sen, tuolloin lippu on myös hänellä.

Monelle lipun kanssa leijailijalle ei tule mieleen että lippu voidaan ryövätä pelkästä valokuvastakin nykyaikana, varas kun saa kokonaisesta lipusta kuvan jossa viivakoodit ovat selvästi näkyvillä, se riittää.

Sen jälkeen kun varkaalla on lippusi viivakoodi, alkaakin tietämättäsi kilpajuoksu ovelle, kuka kerkiää ensimmäisenä viivakoodinlukijasta läpi, se voittaa.

Suomessa kyseisenlaisia varkauksia on tullut esiin muutamia, ainakin lippumyynti Tiketin mukaan.

Useassa tapahtumassa on nykyisin käytössä elektronien lipuntarkistus, laitteelle esitetään viivakoodi joka löytyy lipusta ja jos se hyväksytään olet sisällä, ei sillä ole väliä miltä se lippu ulkoisesti näyttää.

“Ovilla työskentelevät lippujen lukijat eivät kiinnitä huomiota lipun ulkonäköön” sanoo Tiketin toimitusjohtaja Mirva Merimaa.

“Se on meidän yleinen ohjekin. Jos jostain syystä sähköposti tai tekstiviesti ei tavoita asiakasta, lipun pelkällä numerosisällöllä pääsee periaatteessa sisään” Merimaa jatkaa Ylen aiheesta kertovassa jutussa.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"