torstai 14. helmikuuta 2013

TTVK oikeuteen, rikkoo tekijänoikeuksia viimeisimmässä kampanjassaan

The Pirate Bay vie TTVK;n oikeuteen, sen viimeisin kampanja kun kopioi suoraltaan The Pirate Bayn etusivua sekä pilkkaa sen tunnettua logoa.

Pirate Bayn väki tutki kampanja sivuston CSS-tiedostoa (sivuston tyylitiedosto) ja löysi selkeitä yhtäläisyyksiä oman sivunsa CSS-tiedoston kanssa, joten myös koodia on suoraltaan kopioitu ilman lupaa.

Piraattilahti.fi CSS-tiedosto

Pirate Bayn käyttöehdoissa (site policy) mainitaan että mitkään organisaatiot eivät saa kopioida sivuston designia mutta tästä vähät välittänyt TTVK loi joka tapauksessa sivuston.

Pirate Bay meinaa pitää kiinni oikeudestaan ja he tulevat vaatimaan ainakin 5 000 euron korvauksia ja koska olettaa saattaa että TTVK ei varmasti tule rahoja vapaaehtoisesti antamaan, tullaan siitä käymään oikeustaistelu, jos ei muuta niin ainakin periaatteesta.

Vaikka Kopimi on laajasti käytössä Pirate Bayn sivustolla, ei se tarkoita sitä että kopiointi ja tässä tapauksessa jopa koodin kopiointi olisi sallittua, sillä suomessa on ns. moraalinen tekijänoikeus voimassa kaikkeen tekemiseen ja sitä suojaa tekijänoikeuslaki, tarkemmin sen respektioikeus jota TTVK on täydellisesti tässä tapauksessa rikkonut ja näin syyllistynyt tekijänoikeusrikokseen.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"