sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Uuden Windowsin myötä uusi logo

Microsoft Windowsin kehittäjät ovat katsoneet tarpeelliseksi muuttaa nykyinen tuttu lippumainen ja värikäs Windows Logo tuoreempaan ja ikkunamaiseen logoon.

Idea on peräisin uuden Metrokäyttöliittymään tehtävien ohjelmien ohjenuorasta jonka Microsoft on julkaissut kehittäjille, tässä ohjenuorassa neuvotaan käyttämään yksinkertaisia värejä, yksinkertaisuutta sekä selkeyttä.

Eräs suunnittelutiimin jäsen ihmetteli “miksi Windows (ikkuna) on logona lippu jonka sisällä on ikkuna, miksei käytössä ole vain ikkunaa?”

Suunnittelutiimi lähti kehittämään tuolta pohjalta uutta logoa, kuitenkin muistaen Metrosta haettua yksinkertaisuutta ja keveyttä, lopputuloksena on ehkä tylsä mutta yksinkertainen logo ja teksti josta käy selkeästi selville mistä on kyse:

windows 8 uusi logo

Uusi logo näyttää nyt siniseltä mutta muuttuu Windows 8 käyttäjän värimääritelmien mukaiseksi, tosin tietyissä laitteissa logo näyttäytyy sinisenä aina.

Logo muistuttaa huomattavasti ensimmäisen Windowsin, eli Windows 1.0 logoa jossa käytössä oli myös oikea ikkunaruudukko lipun sijasta:

Windows 1.0 logo

Lippu teema tuli logoon vuonna 1992 kun Microsoft julkaisi Windows 3.1 version ja on ollut siitä lähtien mukana:

Windows 3.1 logo

LÄHDE: Ars techina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"