tiistai 26. maaliskuuta 2013

PayPal vaihtamassa VMwaresta OpenStackiin

Muutosprosessi kattaa noin 10 000 virtuaalipalvelinta jotka nyt pyörivät VMwaren pilvessä, työn oletetaan olevan valmis kesän aikana.

Boris Renski, yksi Openstackin tukipalveluita tarjoavan yrityksen, Mirantiksen perustaja on innoissaan PayPalin päätöksestä vaihtaa VMware vapaan lähdekoodin virtualisointitekniikkaan. “visioissamme näemme että PayPal sekä Ebay olisivat yhdessä vaihtamassa kaikki virtuaalipalvelimensa OpenStackiin, tämä kattaisi yli 80 tuhatta palvelinta”.

PayPal on käyttänyt muutostyössä Fuel työkalusarjaa jonka yhtiö on kehittänyt, Mirantis julkaisi työkalukirjastonsa myös yleiseen jakeluun ja uskoo että sitä tullaan käyttämään muiden suurten yritysten siirtoprojekteissa apuna.

VMwaren pilvi on lisenssipohjainen ratkaisu ja sen lisensointimaksut voivat olla suuriakin, vapaan lähdekoodin tarjoamat vastaavat palvelut tuovat luonnollisesti säästöä yrityksille ja ovat sitäkin kautta houkutteleva vaihtoehto rakentaa palvelininfrastruktuuri niiden varaan.

PayPal on jo jonkun aikaa tukenut OpenStack alustaa mutta nyt suuren siirtoprojektin myötä se saattaa olla suuri isku VMwaren nykyiselle liiketoiminnalle sillä 10 tuhannen palvelimen siirto toiselle alustalle ja projektin onnistuessa, se voi aiheuttaa suurenkin siirtymän VMwaresta vapaan lähdekoodin vastaaviin tuotteisiin monessa eri asiakasyrityksessä.

LÄHDE: Business Insider

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"