torstai 25. huhtikuuta 2013

McAfee patentoi tekniikan joka varoittaa ja estää warettamisen

Tietoturvayhtiö McAfee on patentoinut tekniikan jonka avulla se pystyy tunnistamaan sivustoilla olevat linkit laittomaan materiaaliin, yhtiö käyttää tekniikkaa SiteAdvisor -selainlaajennuksessa.

Selainlaajennus SiteAdvisor tutkii sivuston johon selaimella ollaan menossa ja samaan tapaan kuin se tutkii haitallisten sivustojen sisällön se katsoo nyt myös “laittomien” linkkien perään sekä se tunnistaa myös sivustoja jotka striimaavat esimerkiksi elokuvia ilman oikeutta siihen.

Tekniikkaa toimii niin että ennen kuin käyttäjä kirjoittaa selaimeen sivuston osoitteen, laajennus lähettää sivun osoitteen sekä kaikki sivuston sisältämät linkit McAfeen palvelimelle josta se tarkistaa luokituksen ja muut viitteet, mikäli haitallisia merkintöjä löytyy, varoittaa se käyttäjää, estää kokonaan siirtymisen,ohjaa käyttäjän maksullisen tuen piiriin tai tarjoaa vaihtoehtoisen laillisen sivuston josta käyttäjä löytää ohjelman tai videon jota on hakemassa, yleensä maksullisena. SiteAdvisor osaa tarkistaa myös hakupalveluiden tarjoamat tulokset ja kertoo niiden luokituksen suoraan hakutulossivustolla.

McAfeen pitäisi olla tietoturvatalo joka huolehtii asiakkaidensa tietoturvasta, asiakkaiden toimien vakoilu on huolestuttava käänne, toisaalta kun yhtiö on patentoinut tekniikan, voi se estää ainakin hetkellisesti muiden toimijoiden seuraavan perässä.

McAfee itse uskoo että toiminnosta on hyötyä varsinkin yrityskäyttäjille jotta he eivät joutuisi ongelmiin laittomien ohjelmakopioiden käytöstä.

SiteAdvisor on mahdollista asentaa ilmaiseksi, ja jos sellainen jo on käytössä kannattaa sen poistamista harkita vakavasti, ohjelma tulee kylkiäisenä myös monen ilmaisen ohjelman mukana joten niiden asennuksessa kannattaa olla tarkkana.

SiteAdvisorin vaihtoehdoksi allekirjoittanut suosittelee Suomalaista WOT;ia (Web of trust) joka perustuu pelkästään käyttäjien itsensä luomiin luokituksiin mutta toimii muutoin samalla periaatteella kuin McAfeen SiteAdvisor, WOT kuitenkin tarkistaa vain verkkosivun osoitteen ja sille käyttäjien luoman luokituksen, yhtään syvemmälle sivuston sisältöön se ei puutu.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"