keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Nokia Asha 210 julkaistu

Nokia julkaisi qwerty-näppäimistöllisen Asha puhelimen tänään, monet uskoivat että Nokia julkaisisi Windows Phone mallin jossa tulisi qwerty mukana mutta toisin kävi, julkaisun sai uusin Series 40 käyttöjärjestelmää käyttävä hyvinkin vanhahtava halppisluuri.

Nokia Asha 210 on kuitenkin yhtiön yksi some-ystävällisin puhelinmalli, se tukee suoraan Facebook, Twitter sekä WhatsApp palveluita, dedikoidulla WhatsApp painikkeella pääsee suoraan suosittuun tekstiviestiohjelmaan ja täysiverisellä fyysisellä qwerty-näppäimistöllä uusien viestien kirjoittaminen on nopeaa ja yksinkertaista.

Nokia väittää että se olisi kehittänyt näppäimistöä erityisesti Asha 210 varten, todellisuudessa näppäimistö muistuttaa hyvinkin paljon Nokian E-sarjan qwerty-näppäimistöjä, näppäimet ovat pulleat toisistaan selkeästi erossa olevat ja niiden pinta on käsitelty siten että ne eivät liu’uta sormenpäitä joten pito on hyvä.

Nokia Asha 210 julkaistaan kahtena versiona jossa toisessa on dual-sim ominaisuus ja toisessa single-sim, Dual-sim versiossa sim-kortin vaihto on tehty yksinkertaiseksi, kortin voi poistaa ja lisätä vaikkapa toisen operaattorin simin sulkematta puhelinta välissä.

Asha 210 ei tue 3G-verkkoja joten tiedonsiirtonopeus jäänee tämän vuoksi alhaiseksi, Puhelimen mukana tulee kuitenkin Nokian kehittämä selain joka pakkaa verkkosivut ja vähentää dataliikennettä, tämä myös nopeuttaa sivustojen esittämisen laitteelle joten 3G-puute tässä kohtiin ei ehkä ole niin ratkaiseva asia, puhelin toki tukee myös WLAN-verkkoja joten tarvittaessa luuriin saa myös tiedonsiirtonopeutta. Puhelin ei omaa myöskään kosketusnäyttöä joka voi tuntua melko oudolta nykypäivänä, Nokiahan on myös julkaissut puhelimia joissa on näppäimistö että kosketusnäyttö samassa.

Kamera puhelimessa on perinteinen 2MP joka resoluutioonsa nähden tarjoaisi perushyvän kuvanlaadun päivänvalossa mutta videota kameralla ei voi suositella otettavan, se on QCIF formaatissa, 10fps laadulla olevaa puuromössöä, olisikin ollut parempi että Nokia olisi poistanut videotoiminnon tästä mallista kokonaan.

Videolla esitellään uusinta Ashaa, ehkä mielenkiintoisin asia koko luurin olemassa olosta on sen Whatsapp integrointi, se on lajissaan ensimmäinen.

© Nokia 2013

Puhelimen suositushinta on noin 55 euroa + lisät  ja sen odotetaan tulevan myyntiin alkukesästä.

Tekniset tiedot löytyvät alla olevan Lisätietoja linkin takaa:

Käyttöjärjestelmä: Series 40
Näyttö: TFT 65K, 320 x 240, 2,4" (ei kosketuspaneeli)
Näppäimistö: QWERTY
Kamera: 2MP 1600x1200 (video: QCIF@10fps)
Muisti: 32MB RAM
Käyttömuisti: 64MB + tuki 32GB microSD kortille
Verkkoyhteydet: 2G (GPRS C32)
WLAN: b/g
Akku: Li-Ion 1200 mAh puheaikaa 12 tuntia, stand-by tilassa yli 11 tuntia.
Paino: 99,5 grammaa

LÄHDE: gsmarena.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"