keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Ykkönen on kolmonen, XBOX ONE

Xbox One

Microsoft julkaisi eilen näyttävässä julkistustilaisuudessa uuden sukupolven pelikonsolin, nimestä on liikkunut monia eri variaatioita ja kaikki ovat olleet numeroita, Microsoft kuitenkin yllätti ja nimesi laitteen ONE;ksi.

Nimellä yhtiö haluaa viestittää sitä että kaikki olohuoneen viihde tapahtuu yhden järjestelmän kautta. Myöskin television katselu.

Kun Microsoftin edustajat puhuivat yhtenäisestä laitteesta ja kaiken viihteen tulevan sitä kautta eikä kuvia ja esittelyjä oltu vielä näytetty, jännitin jo että tuleeko sieltä Microsoft TV, mutta ei sentään, kyseessä on uusi versio Xbox –pelikonsolista ja sen Kinect -liikkeentunnistussensorista, uutta Xboxia ohjataan aikaisempaa versiota enemmän äänellä ja liike eleillä, esimerkiksi TV- tai videokuvan voi kätevästi zoomata koko ruudun kokoiseksi tai pienemmäksi kuvaksi nappaamalla “kuvan” reunoista kiinni ja leventämällä tai pienentämällä sitä käsillä. Demotapahtumassa toiminto näyttikin melko toimivalta ratkaisulta mutta kuten yleensä, ihmisten kotona television edessä heiluminen kyseiseen tapaan on kaikkea muuta kuin toimivaa, näin ainakin uskallan väittää ;). Eikä asiaa helpota myöskään se että Kinectin ääniohjaus on edelleen hölmöä vaikka se voi näyttää demotilaisuudessa hienolta :)

Uutta konsolia ei voi kutsua mitenkään kauniiksi kapistukseksi ja neliömäinen Kinectkin on saanut takapakkia edellisestä mikäli niitä vertaa toisiinsa. Konsoli näyttää enemmänkin digiboksilta kuin pelikonsolilta joiden ulkoasuun on nykyisin panostettukin jonkin verran.

Xbox One Kinect

Microsoft esitteli tapahtumassa muutamia pelejä myöskin Suomalaisen Remedy pelitalon tuotantoa, mutta alkuintroja kauemmaksi peleissä ei menty joten live pelikuvaa ei saatu juuri mistään pelistä paitsi Call Of Duty: Ghosts räiskinnästä, nämä pelit näköjään vieläkin menestyvät konsolilla vaikka ohjaimella pelattava 3D-ammuskelu on kaikkea muuta kuin käytännöllistä ja mukavaa.

Xboxin lisäksi myös Live järjestelmää parannetaan, mutta demotilaisuuksissa kyseessä oli lähinnä jenkkeihin suunnattu palvelu NFL-otteluiden seurannasta palvelun kautta ja tekniikasta jota siihen on ympätty mukaan helpottamaan pelien seurantaa ja muuta toisarvoista tauhkaa…

Liveen tulee myös ensikertaa yksinoikeudella Halo-pelisarjaan liittyvä TV-sarja jota voi siis katsoa vain Liven kautta uudella Xbox One konsolilla. Sarjan luonteesta ei kerrottu vielä mitään, eikä sitä onko kyse animaatiosta vai “oikeasta TV-sarjasta”. Tuottajana Halo TV-sarjassa on kuitenkin Steven Spielberg ja sitä tekee yhdessä Spielbergin kanssa 343 Studio.

Xbox Onen tekniikasta ei juurikaan keskusteltu, Microsoft kuitenkin ilmoitti pikaisesti että siinä on 8 ydintä ja 8 gigaa keskusmuistia, 500gigan kiintolevy ja uusi Kinect kuuluu pakettiin. Laitteen optinen asema on Blu-Ray, USB-portit ovat versionumeroltaan 3.0 ja prosessorin arkkitehtuuri on X86-64. Kaikki pelit ja ohjelmat ovat 64-bittisiä, prosessorin teosta vastaa AMD ja siinä on grafiikka että perinteinen prosessori samassa eli se on niin sanottu G/CPU. Esimerkiksi HDMI versioita ei mainittu sanallakaan.

Yhteensopivuus on tietenkin kaikkien mielessä ja toistaiseksi Microsoft ei kertonut onko laite yhteensopiva aikaisemmalle 360 konsolille tehtyjen pelien kanssa, verkossa liikkuu huhuja siitä että laite ei olisi yhteensopiva aikaisempien pelien kanssa.

Pelikonsolin ohjain on myöskin muuttunut mutta ei kovinkaan radikaalisti, ulkoisesti se näyttää lähes samalta mutta erojakin on jonkin verran, tästäkin kerrotaan enemmän E3-messuilla. Kinect sensori on kehittynyt siten että uudessa versiossa on vain yksi näkyvä linssi ja se on entistä herkempi tunnistamaan liikkeitä, se myös tunnistaa maksimissaan 6 eri pelaajaa kerralla joten jos tilaa on, tulee pelien pelaamisesta hyvin mielenkiintoista sekoilua kaveriporukassa =).

Microsoft ilmoitti että uudesta konsolista ja peleistä ilmoitetaan tarkemmin E3-messuilla jotka ovat jo kesäkuussa, tuolloin pelejä luulisi jo pääsevän testaamaan.

Konsolin julkaisuaikataulusta ei myöskään annettu vielä mitään tarkempaa tietoa kuin että myöhemmin tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"