torstai 23. toukokuuta 2013

Uudet Google Kartat


Uudet Google Kartat ja mitä ne tuovat tullessaan.


Google on vime aikoina päivittänyt palvelujaan huimaa tahtia ja näinä päivinä uudet Kartat alkavat löytämään tiensä perille myös käyttäjäkunnalle. Tälläkin kertaa on käytössä ollut monesta aiemmasta päivityksestä tuttu kutsukäytäntö, jolla on voinut pyytää pääsyä palvelun testikäyttäjäksi.

No mitä siellä sitten oikein onkaan?

Nyt yksi yhteinen kaikkien käyttäjien karttanäkymä on poistettu ja jokaisella on oma, personoitu karttansa. Kuulostaa melko uskomattomalta, mutta nyt kartta sopeutuu joka hetki käyttäjän toiveita vastaavaksi.


Perusnäkymä

Uusi kartta korostaa käyttäjän kannalta merkittävintä tietoa, lisääntyen aina klikkaus klikkauksen jälkeen. Uudella kartalla omien osoitteiden näkyvyys on huomattavasti parempi ja koti- tai työosoite löytyy ihan hakemalla hakulaatikon kautta.

Lähialueen paikat kartalle

Etsiessä jotakin tiettyä, kartalle merkitään tulokset pienen kuvauksen kera ja pieni ikoni ilmestyy osoitteen kohdalle. Tänne päätyvät myös käyttäjälle suositellut kohteet ja paikat.


Infolaatikko

Kuvia ja paljon

Karttoihin on nyt myös lisätty kuvagalleria eri paikoista, joita on aiemminkin voinut katsoa. Tällä kertaa kuvat ovat nätissä nauhassa ruudun alareunassa ja kuvaavat näkymiä kartassa näkyvältä alueelta. Jotta voisi puhua kattavasta galleriasta on mukaan tungettu myös Googlen vedenalaiset kuvat ja Google Earth:in näkymät. Google Earthista on integroitu mukaan 3D-näkymä joka antaa kivasti perspektiiviä asioihin.


Reittikuvaukset ovat nykyään paljon visuaalisempia

Tiivistettynä uudet ominaisuudet:
-Hakulaatikko (hakuhistoria, reitit ja liikenneruuhkat)
-Hakutulokset suoraan kartalle
-Kartan ikonien kattavat infokortit
-Osoite suoraan karttaa/tietä klikkaamalla
-3D-näkymä satelliittikuvassa

Ai mistä sitä kutsua käyttäjäksi voi anoa? No täältä!

LÄHDE: Google

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"