perjantai 23. elokuuta 2013

Steve Ballmer jää eläkkeelle Microsoftilta

Steve BallmerMicrosoftin pitkäaikainen toimitusjohtaja Steve Ballmer on päättänyt jäädä eläkkeelle 12 kuukauden sisällä. Yhtiö etsii seuraajaa niin yhtiön sisältä kuin ulkopuoleltakin.

Steve Ballmer on toiminut toimitusjohtajana Microsoftilla vuodesta 2000 lähtien, Ballmer jatkaa yhtiössä toimitusjohtajana vielä ainakin 12 kuukauden verran jonka aikana yhtiön on löydettävä Stevelle seuraaja.

Ballmer katsoo että toimitusjohtajan on paras vaihtua samanaikaisesti yhtiön laajemman uudelleenjärjestelyn yhteydessä. Yhtiö kun on laajentunut perinteisestä softafirmasta myöskin laajaksi laite- ja palvelutaloksi on laajoja strategiamuutoksia yhtiön sisällä luvassa. Muutoksien tarkoituksena on löytää Microsoftille uusi selkeä suunta.

Microsoftilla arvostetaan sitä että Ballmer suostuu jatkamaan johtajan pallilla vielä niin kauan kunnes uusi johtaja on löydetty. Yhtiön johtokunta on asettanut erillisen komitean etsimään sopivaa johtajaa, komitea taas työskentelee yhdessä suuryritysten johtajarekrytointiin erikoistuvan Heidrcik & Struggles firman kanssa. Tarkemmin valintaprosessista ei ole kerrottu.

Steve Ballmer ja Microsoft:

Ballmer tuli Microsoftille vuonna 1980 jolloin hänet nimitettiin liiketoiminnan johtajaksi, ennen toimitusjohtajaksi siirtymistään hän toimi useissa eri johtotehtävissä Microsoftilla.

Steve Ballmerin johtokauden aikana Microsoftilta tuli ulos muun muassa Windows XP ja sitä seuraavat Windows versiot, Xbox pelikonsolit sekä uusittu mobiilikäyttöjärjestelmä Windows Phone joka oli seurausta pahasti metsään menneelle Windows Mobilelle.

LÄHDE: Microsoft lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"