perjantai 20. syyskuuta 2013

Google teki Quickofficesta ilmaisen

Google on päättänyt pistää likoon oikein kunnolla ja on julkaissut mahdollisesti yhden suosituimmista mobiilimaailman toimistosovelluksista ilmaiseen levitykseen. Tosin ehkä liian kalliilla hinnalla.

Kyseessä on nykyisin Googlen omistama Quickoffice joka tarjoaa Microsoft Office paketista tuttujen toimistosovellusten formaattituen sekä erinomaiset työkalut niiden muokkaamiseen ja luomiseen.

Quickoffice on tarjolla Androidille sekä iOS:lle ja ilmaisjakelu koskee molempia versioita.

Google ei tyydy pelkästään ohjelman ilmaisjakeluun vaan tarjoaa vielä 10GB tallennustilaa Google Driveen jos ohjelman lataaja linkittää Quickofficen omaan Google tiliinsä (lue. Google Driveen). Googlen tarjoama tila tosin pysyy ilmaisena vain kaksi seuraavaa vuotta jonka jälkeen Driven tila tiputetaan entiseen tai mikäli käyttäjä haluaa jatkaa laajemman levytilan käyttöä on hänen tehtävä siitä maksullinen
jatkosopimus Googlen kanssa.

Quickofficen vanhat ja maksulliset versiot on poistettu Googlen toimesta Play kaupasta sekä Appstoresta, epäselvää kuitenkin on päivittyvätkö vanhemmat versiot suoraan uuteen Googlen versioon, paras tapa onkin poistaa laitteista olemassa olevat versiot ja ladata uusi versio sovelluskaupasta, Quickofficesta ei enää ole saatavilla kuin yksi versio.

Ja sitten se mutta:

Uudessa Quickofficessa on myös puutteita entiseen sillä siitä on poistettu kaikkien muiden pilvipalveluiden kuten Dropboxin tuki jotka ovat olleet ohjelman aikaisemmissa versioissa. Ainoa pilvitallennuspalvelutuki on Googlen omaan Google Driveen.

Jotain hyvääkin:

Onhan tässä kuitenkin se hyvä puoli että Quickoffice on erinomainen sovellus Google Driven sisällönhallintaan mobiililaitteissa, se tarjoaa muun muassa dokumenttien sisäisen haun jota Google ei ole pystynyt tarjoamaan sen omassa Google Drive sovelluksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"