torstai 19. syyskuuta 2013

iCloud pystyy nyt synkronoimaan myös Chromen ja Firefoxin kirjanmerkit

Monet Windows käyttäjät ovat odottaneet toimintoa iCloudiin jolla suosikkiselaimen kirjanmerkit tai suosikit voisi synkronoida Applen Safari selaimen kanssa, aikaisemmin vain Internet Explorerin suosikit olivat tuettuina.

Vaikka esimerkiksi Google on julkaissut iOS:lle oman Chrome selaimensa, tarvitsee natiivia Safari selainta käyttää joka kerta kun ulkopuolisesta ohjelmasta linkkiä täppää sormella. Google on kyllä saanut omiin sovelluksiinsa vaihtoehdon joka osaa kutsua Chromea linkkejä hallitsemaan mutta systeemilaajuiseksi asetusta ei voi tehdä käyttöjärjestelmän rajoituksista johtuen.

Apple on kuitenkin nyt kuunnellut käyttäjiään ja lisännyt iCloud palveluunsa toiminnon jonka avulla käyttäjät voivat synkronoida suosikkiselaimensa kirjanmerkit Safariin jolloin natiivin selaimen käyttämisestä tulee astetta mieluisampi eikä tarvetta mahdollisesti toiseen selaimeen edes tämän jälkeen ole.

Chromen työpöytäversion puolella taas Safariin tallennetut kirjanmerkit tulevat näkyviin Muut kirjanmerkit kansion alle. Firefoxissa taas kirjanmerkkien juurihakemistoon.

Tosin Chromessa on muitakin toimintoja jotka edelleen pitävät käyttäjänsä lujasti otteessaan ja miltei pakottavat asentamaan sen mobiililaitteeseen. Chromen välilehtisynkronointi on yksi näistä toiminnoista kuten myös salasanojen synkronointi. Näitä toimintoja iCloudin synkronointi ei vielä ainakaan toistaiseksi tue.

Firefoxin kanssa näitä ongelmia ei toistaiseksi ole koska kyseistä selainta ei virallisesti ole iOS:lle julkaistu.

Uusi iCloud Control Panel 3.0 for Windows on ohjelma joka tarvitsee asentaa tai päivittää Apple Software Updaten kautta. Sitten tarvitaan vielä selainlaajennus niin Google Chromeen kuin Mozilla Firefoxiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"