maanantai 9. syyskuuta 2013

IFA 2013: Jätti päivittyi. Tässä on Samsung Galaxy Note 3

Galaxy Note 3

IFA 2013 messuilta osattiin toki odottaa mielenkiintoisia tuotejulkaisuja ja Samsung ei odotuksia pettänyt, uunituore Galaxy Note III on todellakin harkinnan arvoinen työväline.

Noin vuosi sitten Samsung julkaisi Note II mallin jota voi pitää hyvinkin erinomaisena puhelimena vielä tänäkin päivänä joten mitä oikein Samsung pystyi enää parantamaan tässä 4.9. julkaistussa uutukaisessa? Lyhyt vastaus paljon.

Lähdetään ensimmäisenä tutustumaan luurin uuteen suorittimeen joka on 2.3 GHz taajudella sykkivä neliytiminen Qualcommin Snapdragon 800. Note II:ssa suoritin sykki 1.6 GHz taajuudella joten ero on huomattava.

Vaikka varmasti 2 GB keskusmuistia olisi tähänkin riittänyt on Samsung nostanut muistin määrän ennätykselliseen kolmeen gigaan.

Galaxy Note 3Hieman oudoksuttaa kuitenkin se että sisäisen tallennusmuistin määrä on edelleen vain 32 GB ja 64 GB, tähän malliin olisi jo odottanut 128 GB muistivaihtoehtoa. MicroSD korttipaikka tukee kuitenkin MicroSD-kortteja aina 64 GB asti.

Aikaisempi versio kärsi huonosta kameranlaadusta joka on nyt korjattu Galaxy S4:sta tututulla 13 MP kennolla johon on lisätty kasvojen ja hymyntunnistus ohjelma, tehospeksit kun riittävät hyvin livedatan käsittelyyn. Eikä kameran päivitys siihen jää, Note III on myös siitä harvinainen laite että sillä pystyy kuvaamaan UltraHD kuvanlaadulla videota ja jopa 60 fps:n nopeudella joten sulavaa videokuvaa tällä pitäisi saada ainakin aikaiseksi, myöskin FullHD tarkkuus on 60 fps. (ruutua sekunnissa). Tässä kohtaa suurempaan sisäiseen muistiin olisi ollut kyllä tilausta.

Muutakin S4:lta lainattua on kuten laitteen sisäinen sääasema jossa on muun muassa kosteusanturi.

Omaa uutta taas onkin sitten Note kolmosen takakuori joka on tehty nahan tyyppisestä muovista joka tarjoaa erinomaisen pidon kädelle.

Samsung tarjoaa myös puhelimen mukaan kokonaan peittävän läppäkotelon Flip Coverin että S View nimellä tunnettua kuorta joka tarjoaa edustalle suojatun läpinäkyvän ikkunan jonka avulla näkee osan näytöstä.

Samsung Galaxy Note 3 - Flip Cover

Samsung Galaxy Note 3 - S-View Cover

Hieman ohjelmistoa:

Käyttöjärjestelmä on lähes uunituore Android 4.3 mutta 4.4 version tullessa varmasti Samsung on sen myös optimoimassa uudelle Notelle.

Mukana siis on päivitetty käyttöjärjestelmä ja  luonnollisesti kun Samsungin laitteesta on kyse, on käyttöliittymänä tuttu TouchWiz, Samsung Galaxy S4:sta tuttu ilmaele jonka avulla laitetta voi hallita sormella ja S Pen –Stylus kynällä koskematta näytön pintaa.

S Pen on otettu huomioon luonnollisesti Notessa sillä se on yksi tärkein ja mukavin väline laitteen hallintaan kuten jo aikaisemmissakin Note malleissa, Samsung on päivittänyt S Noten entistä paremmin kynälle sopivaksi muun muassa Action Memolla joka tuo kynätyökaluja muistiinpanojen hallintaan.

Alla Galaxy Note III virallinen esittelyvideo Samsungilta:

© Samsung 2013

Samsungin omatkin ohjelmat ovat saaneet päivityksiä josta ehkä yksi kiehtovin on Samsung Group Play:

Samsung Group Play on mobiilisovellus joka pystyy jakamaan sisältöä samaa ohjelmaa käyttävien puhelinten kanssa niin että esimerkiksi yksi musiikkikappale saadaan kuulumaan myös muissa luureissa samanaikaisesti lähettävän puhelimen kanssa.

Ohjelman tarkoitus on jakaa ääni laitteiden välille niin että jokainen kaiutin toimii itsenäisenä osana musiikintoistoa, esimerkiksi kaksi puhelinta luo stereoäänen ja niin edespäin. Tekniikka toimii NFC:tä hyödyntäen joten puhelinten on pysyttävä lähietäisyydellä keskenään.

IFA 2013 messuilla Samsung esitteli uuden version ohjelmasta joka tukee nyt myös videon jakamista. Nyt vaikkapa automatkalle voi lapsille laittaa takapenkille elokuvan päälle heidän omiin puhelimiinsa. Videon lähettäminen sellaisenaan puhelimiin ei ole ainut toiminto, Group Play videolla voi nimittäin jakaa kuvan monen eri puhelimen näytön välille jolla periaatteessa voi tehdä videokuvasta isomman asettamalla puhelimet vierekkäin.

Samsung Group Play Videota esitellään Pocketnow videoblogissa joka on kuvattu IFA 2013 messuilla:

© Pocketnow 2013

Saatavuus:

Laite tulee saataville 149 eri maassa Suomi mukaan lukien 25.09.2013 ja sen suositushinta on 750 euroa.

Laitteen tekniset tiedot:

Näyttö: 5.7" Super AMOLED FullHD
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 800 Quad-core 2.3 GHz Krait 400
Keskusmuisti: 3 GB
Tallennusmuisti: 32/64 GB + MicroSD tukee aina 64 GB
Verkkotuki: GSM: 850/900/1800/1900 MHz, 3G: 850/900/1900/2100 MHz, 4G: LTE
Langaton verkko: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth v4.0 with A2DP, LE, EDR
Navigointi:  A-GPS / GLONASS
Akku: Li-Ion 3200 mAh
Koko: 151,2 x 79,2 x 8,3 mm
Paino: 168 g

Samsung julkaisi IFA 2013 messuilla myös uuden 10.1” Android tabletin sekä älykellon, Applen aikeista valmistaa oma älykello on Samsungin älykello myös muualla mediassa melkoisen myllyn aiheuttanut mutta omasta mielestäni moinen kapistus on jo niin paljon muuta kuin yleistä tietotekniikkaa että jätän hypetyksen mieluusti muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"