perjantai 6. syyskuuta 2013

Jakaako FRA tietonsa NSA:lle?

Ruotsin tiedustelutaho FRA on saanut vuonna 2009 oikeuden vakoilla maan läpi kulkevaa internet liikennettä, myös siis Suomesta tulevaa. Nyt maailmalla liikkuu huhu että FRA jakaisi nämä tiedot Yhdysvaltojen NSA:lle.

Ruotsin FRA olisi lähteiden mukaan yksi tärkein Eurooppalainen yhteistyökumppani tiedustelumateriaalin jakamisessa NSA:lle. FRA kuuntelee tai läpi käy verkkoliikennettä mutta tarkkaa tietoa ei tekniikasta ole mutta todennäköisesti se on laajempaa kuin on kuviteltu.

FRA signaalitiedustelu vuonna 2009 ja myöhemmin:

Vuoden 2009 ja 2010 aikana monet operaattorit kuten TeliaSoneran Suomalainen palvelupuoli Sonera toi muun muassa sähköpostipalvelimensa Suomeen johtuen FRA:n vakoilusta mutta myöhemmin FRA:n toimista ei juuri ole raportoitu ja se on ikään kuin unohdettu.

Suomesta ei pahemmin suuria kansainvälisiä verkkokaapeleita mene kuin Ruotsiin joten lähes kaikki liikenne liikkuu FRA:n tiedustelukoneiston läpi, myös he jotka käyttävät esimerkiksi Googlen DNS-palvelimia ohjaavat tällöin verkkoliikenteensä sen läpi.

Saksaan menevästä merikaapelista on käyty keskusteluja mutta NSA-vakoilua se tuskin muuttaisi millään tavoin, lisäkaapelointi olisi silti tarpeen kansainvälisen verkkoliikenteen räjähdysmäisen lisääntymisen vuoksi (lue netflix).

LÄHDE: Digitoday / Metro.se

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"