keskiviikko 16. lokakuuta 2013

MTV Media aloittaa kanaviensa suoratoiston verkossa 5.11

katsomo

Kuten jo toukokuussa MTV Median tiedotteessa mainittiin on se tuomassa kanavansa verkkoon tämän vuoden lopulla. Nyt kanavien verkkolanseeraus on saanut myös päivämäärän ja se on 5.11.2013.

Kanavia tulee yhtiön Katsomo palvelun kautta katseltavaksi kahdeksan joista osa on maksullisia ja osa ilmaisia.

Maksuttomat kanavat ovat: MTV3, Sub ja AVA ja taas  maksulliset kanavat ovat:  MTV3 MAX (joka jo näkyy), MTV3 MAX Sport 1, MTV3 MAX Sport 2, C More Tennis sekä C More Extreme.

Ilmaiskanavien katselu ei vaadi erillistä katsomo-tunnusta mutta luonnollisesti taas maksukanavien katselu onnistuu vain tunnuksen takaa. Maksukanavia ei ainakaan lanseerauksen alkuvaiheessa voi vielä tilata yksittäin vaan ne kuuluvat Katsomon MTV Sport-pakettiin josta on saatavilla eri hintaisia katselusopimuksia, hinnat saattavat muuttua uusien kanavien myötä.

Tekniikka:

Kaikki kanavat näytetään Microsoftin Silverlight-tekniikalla joka on MTV Median mielestä paras vaihtoehto striimauksen järjestämiseen. Kanavia voi tosin myös katsoa muun muassa iPadilla sekä muilla mobiililaitteilla.

Täyden teräväpiirron lähetyksiin ei päästä myöskään verkossa, teräväpiirto jää 720p tarkkuuteen joka tarjotaan 25 fps taajuudella ja 2,5 Mbit/s nopeudella. Mainittakoon vielä että Sub, Ava, C More Tennis sekä C More Extreme Videokuva jää SD-laatuiseksi.

Silverlightin käyttö pois sulkee saman tien kuitenkin monet laitteet ja esimerkiksi Linux käyttöjärjestelmää käyttävät käyttäjät palvelun ulkopuolelle.

MTV Media julkaisi aikaisemmin myös Samsung älytelevisioissa (vuoden 2012 mallit) toimivan katsomo soittimen jolla sisältöön pääsee käsiksi television kautta mutta esimerkiksi LG;n Sonyn ja muiden valmistajien älytelevisiot on jätetty kylmästi katsomon ulkopuolelle.

LÄHDE: MTV Media

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"