tiistai 22. lokakuuta 2013

Nokian ensimmäinen tablet: Tässä on Nokia Lumia 2520

Nokia julkaisi tänään odotetusti Abu Dhabissa yhtiön ensimmäisen ja melko suurella todennäköisyydellä myös viimeisen tabletin.

Kyseessä on Windows RT 8.1 käyttöjärjestelmään perustuva 10,1” tabletti joka eroaa vastaavista lähinnä sen ulkomuodollaan joka muistuttaa yhtiön Lumia sarjan puhelimia sekä Zeiss-optiikalla varustetulla takakameralla joka tarjoaa erikoisen 6,7 megapikselin tarkkuuden. Edessä taas toimii 2-megapikselin tarkkuudella toimiva videopuheluihin suunnattu kamera.

Nokia väittää tabletissa olevaa näyttöä parhaaksi edustamallaan laiterintamalla, näytön 16/9 FullHD-tarkkuus, Gorilla Glass 2 lasi ja IPS-paneeli 218 ppi:llä ei kuitenkaan paperilla juuri muita tabletteja paremmalta kuulosta, ClearBlack tekniikka kuitenkin tuo siihen hitusen paremman kontrastin.

Nokia puhuu myös näytön kirkkausominaisuuksista mutta ei avaa asiaa tarkemmin ainakaan toistaiseksi muuta kuin että näytön luettavuus pysyy hyvänä myös kirkkaissa ulko-tiloissa.

Käyttöjärjestelmä ympätty Nokian omilla sovelluksilla:

Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmässä on maksuttomat Microsoft Outlook- ja Office-täysversiot valmiiksi asennettuna. Nokia on lisännyt laitteeseen myös oman karttasovelluksensa Here Mapsin joka tuo mukanaan Offline-kartat ensimmäisenä tablet markkinoille. Myöskin Nokia Music sovellus on Nokian käsialaa ja tarjoaa mahdollisuuden musiikin suoratoistoon.

Tehoista ja akkukestosta:

Tehoja tabletissa on sopivasti neliytimisen Snapdragon 800 prosessorin ansiosta joka sykkii tutulla 2,2 GHz taajuudella. Keskusmuistia Nokia on tablettiinsa laittanut 2Gt joka varmasti on riittävä RT-sovelluksien ajoon.

 

Tallennustilaa tarjotaan 32Gt jota voi laajentaa maksimissaan 64Gt MicroSD muistikortilla.

Tabletissa on perinteisen WLAN-tuen lisäksi 4G-verkkojen tuki jonka ansiosta tiedonsiirtonopeudet saadaan riittävän nopeiksi myös liikkeellä ollessa (LTE 150Mbit/s). Vaikka tabletti tukee GSM-verkkoja, ei se osaa hallita verkkojen viestitysominaisuuksia vaan ne kaikki hoidetaan data-yhteyden yli, oletuksena lähinnä Skypeä hyödyntäen.

Nokian valitsimien komponenttien ansiosta virrankulutukseen ja akkukestoon ollaan panostettu. “Vaikka laitteessa on täydellinen tietokoneen käyttöjärjestelmä, Lumia 2520 -tabletilla voi esimerkiksi katsella videoita kymmenen tuntia ilman latausta. Akku latautuu lisäksi erittäin nopeasti: tunnissa voi päästä jopa 80 prosentin lataukseen.” Yhtiö kirjoittaa blogissaan.

Akku itsessään on 8000 mAh joten jo yksistään kapasiteetti lupaa jo paljon, yhtiö lupaa laitteelle 25 päivän valmiusajan, Nokia mainitsee laitteen esittely sivulla myös että se latautuu 80 prosentin varaustasoon yhdessä tunnissa.  Itse akkua ei voi kuitenkaan itse vaihtaa.

Ulkonäkö:

Lumia perheeseen tuotu kannettava tarjotaan neljässä eri kotelovaihtoehdossa punaisena ja valkoisena sekä mattapintaisena syaanina ja mustana:

 nokia_2530_1

 

Lisälaitteita:

Nokia julkaisi myös tabletille oman erillisen ulkoisen näppäimistön jota se kutsuu Nokia Power Keyboardiksi, Poweriksi siksi että siinä on mukana myös erillinen akku joka tuo tabletille lisävirtaa jopa 5 tunniksi. Näppäimistö tarjoaa myös kaksi USB-liitintä sekä kosketuslevyn joka tuo tablettiin hiiren toiminnot:

Saatavuus:

Laitteen myynnin arvioidaan alkavan vuoden viimeisellä neljänneksellä Suomessa, Venäjällä, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa arvioituun 499 dollarin verottomaan myyntihintaan. Se tulee hieman myöhemmin saataville myös muilla valikoiduilla markkinoilla.

Esittelyvideo:

Tekniset tiedot:

Näyttö: 10,1 tuumaa, 16/9, FullHD, IPS, 218ppi
Suoritin: Snapdragon 800 2,2 GHz
Keskusmuisti: 2GB
Tallennusmuisti: 32GB + 64 microSD (ei mukana)
Kamerat: Takakamera: 6,7MP, AF, Zeiss,Video: FullHD @ 30fps Etukamera: 2MP, Video: 720p @ 30fps
Liitännät: Micro-SIM, AV: 3,5 mm audio, HDMI-D (micro), USB 3.0, Micro-USB-AB
Tiedonsiirto: LTE, WCDMA, GSM, WLAN a/b/g/n NFC, Bluetooth 4.0
Akku: 8000 mAh
Paino: 615 g
Koko: 168 x 267 x 8,9 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"