keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Apple: Tässä on iPad Air

Applen eilisessä julkaisutilaisuudessa julkaistiin muun muassa kaksi uutta iPadia, pienempi iPad Mini sai kauan kaivatun retina näytön ja suurempi versio sai muun muassa kokonaan uuden nimen iPad Air molemmat päivitettiin myös 64-bittiseen arkkitehtuuriin A7-prosessorin myötä.

iPad Air sopii Applen mielestä samaan sarjaan kuin sen Macbook Air kannettava ja siten se on nimetty myös sen mukaisesti. Uusi iPad Air on kevyt ja ohut, se on itse asiassa jopa 184 grammaa kevyempi kuin aikaisempi iPad 4 (4g). Laitteen paksuus taas on vain 7.5 mm.

Laitteen kokoa ollaan 9,7” näytön tarjoavassa iPad Airissa  saatu pienemmäksi kooltaan pienempien akkujen ansiosta, tämä näkyy näytön reunoissa jotka ovat entisiin malleihin verrattuna pienentyneet huomattavasti, tämä on kuitenkin muutos joka tosin saattaa olla aikamoinen käsittelytapojen muuttaja koska sormille jää vähemmän tilaa pitää laitetta otteessa.

 

iPad on nyt myös ensi kertaa 64-bittinen sen uuden A7 prosessorin kautta, prosessori sykkii 1.3GHz taajuudella ja tarjoaa tuplaytimen myös tuoreista iPhone 5S:stä tuttu M7-apuprosessori on ympätty mukaan tarjoamaan paremman suorituskyvyn laitteen antureiden käsittelyyn, laite pyörii myös tuoreimmalla iOS 7.0.2 käyttöjärjestelmällä.

Uuteen iPadiin ei olla kuitenkaan tuotu iPhone 5S:stä tuttua sormenjälkitunnistusta joka ei varmaankaan ollut huono päätös.

Nyt iPadissa on kaksi mikrofonia sekä se tukee myös WLAN- verkoissa niin sanottua MIMO-teknologiaa jolla kuuluvuus saadaan entistä paremmaksi hyödyntämällä useampia antenneja.

Saatavuus:

Apple julkaisee iPad Airista edelleen erikseen pelkän WLAN version sekä myös LTE-verkkoja tukevan version. kummatkin versiot tulevat saataville Suomessa 01.11.2013 ensimmäisten maiden joukossa. Tarjolle tulee neljä eri muistikonfiguraatiota 16, 32, 64 sekä 128GB. Hinnat pyörivät konfiguraatiosta riippuen 489-879 euron välillä.

Apple tarjoaa uusien iPadien ostajille myös aikaisemmin maksullisia sovelluksia ilmaiseksi, nyt tarjolle on tullut Pages, Numbers, Keynote sekä iPhoto, iMovie ja GarageBand.

iPad Airin esittelyvideo Applelta:

© 2013 Apple

Tekniset tiedot (4G-versio):

Näyttö: 9,7" (1536 x 2048) 264ppi, LED taustavalaistu IPS.
Suoritin: Apple A7 Tuplaydin 1.3 GHz (ARM8), M7
Keskusmuisti: Ei ilmoitettu
Tallennusmuisti: 16, 32, 64, 128GB
Kamerat: Takakamera: 5MP, Geo-tag, touch focus, kasvojen tunnnistus, HDR. Etukamera: 1.2MP
Videotallennus: Takakamera: FullHD @ 30fps, Kuvanvakain. Etukamera: 720p
Navigointi: A-GPS, Mastot, WLAN
Tiedonsiirto: GSM, CDMA, HSDPA, LTE, WLAN (a/b/g/n), Bluetooth 4.0
Akku: Li-Po 32.4W noin 10 tuntia aktiivisessa käytössä.
Paino: 478 g
Koko: 240 x 169,5 x 7,5 mm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"