perjantai 4. lokakuuta 2013

Tietomurto Adobe Systemsin palvelimille

[CERT-FI] Ohjelmistoyhtiö Adobe ilmoitti 2.10.2013 joutuneensa tietomurron kohteeksi. Tietomurron yhteydessä varastettiin jopa 2,9 miljoonan käyttäjän tietoja. Lisäksi ainakin Adobe Acrobat-, ColdFusion- ja ColdFusion Builder -ohjelmistojen lähdekoodit on varastettu.

Adobe on varmistanut, että murtautujalla on ollut pääsy asiakkaiden Adobe ID -tunnuksiin ja salattuihin salasanoihin. Tämän lisäksi Adobe epäilee, että 2,9 miljoonan käyttäjän tiedot olisi viety. Nämä tiedot ovat sisältäneet asiakkaiden nimiä, salattuja pankki- ja luottokorttien numeroita ja korttien voimassaoloaikoja sekä muita asiakkaiden tilauksiin liittyviä tietoja. Adoben mukaan tällä hetkellä ei näytä todennäköiseltä, että murtautuja olisi onnistunut viemään salaamattomia pankki- ja luottokorttitietoja.

Adobe on tiedottanut tietomurrosta käyttäjiään sekä varotoimenpiteenä ohjannut tapaukseen liittyvät käyttäjät vaihtamaan salasanansa, kun he kirjautuvat seuraavan kerran sisään palveluun. Adobe tulee ottamaan yhteyttä tapaukseen liittyvien pankki- ja luottokorttien haltijoihin ja on tiedottanut asiasta pankkeja Adobelle maksuja tehneiden asiakkaiden tilien suojaamiseksi.

Adoben mukaan ei ole tiedossa tapauksia, joissa varastettuja tietoja olisi käytetty hyökkäyksissä sen tuotteita vastaan. Adobe kehottaa asiakkaitaan käyttämään ohjelmistojen tuettuja versioita.

(huom. Tämä on suora kopio CERT-FI:n tiedotteesta)

LÄHDE: Cert-FI / Tietoturva nyt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"