tiistai 5. marraskuuta 2013

Motorola kehittää avointa ja modulaarista älypuhelinta

Nykyisin Googlen omistuksessa oleva matkapuhelinvalmistaja Motorola on väläytellyt blogissaan mielenkiintoisen konseptiluurin Project Aran.

Project AraAran idea on tehdä puhelinlaitteelle sama kuin Android teki käyttöjärjestelmälle eli tuoda avoin ja lähes vapaasti muokattava puhelinlaite tarjolle. Tarkoitus on että käyttäjät sekä valmistajat voivat itse kehittää puhelimen sen mukaiseksi kuin haluavat, he voivat lisätä ja poistaa laitetoimintoja kuten vaikkapa Bluetooth radion mikäli sellaista ei katso koskaan tarvitsevansa ja sen jättämälle paikalle voi halutessaan tuoda muita toimintoja tilalle.

Kaikki komponentit on legomaisissa palikoissa joita voi sitten irrotella sekä lisäillä tarpeen mukaan. Laite ymmärtää kun ominaisuus irrotetaan tai liitetään ja toimii sen mukaisesti.

Parhaimmillaan Ara on siinä kohtaan kun käyttäjä voi esimerkiksi päivittää itse puhelimensa tukemaan uusinta WLAN-tekniikkaa tai muita tekniikoita.

Project Ara - moduulit

Motorola on kehitellyt ideaa jo vuoden verran mutta yllättäen he löysivät myös samaa visiota ajavan Dave Hakkensin Phonebloks yhteisöstä joka on suunnitellut samankaltaista puhelinta jossa yhdistyy myös avoimuus ja modulaarisuus nyt he tekevät yhteistyötä puhelimen saattamiseksi valmiiksi tuotteeksi mutta toistaiseksi laite on vasta varhaisessa kehitysvaiheessa.

Vaikka projekti onkin vasta aluillaan on Motorola piakkoin julkaisemassa Alpha version puhelimelle suunnatusta kehitysympäristöstä MDK:sta (Module Developer’s Kit)

LÄHDE: Motorola blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"