perjantai 28. helmikuuta 2014

Google julkaisemassa Aran

PhonebloksLenovo osti Googlelta Motorolan joka oli kehittämässä uudenlaista modulaarista älypuhelinta Araa josta myös IT Paukku kirjoitti, monet miettivät miten konseptin kehitystyön käy Lenovo kaupan jälkeen.

Nyt siihen on saatu vastaus, Motorolan Advanced Technology and Projects Group (ATAP)-osasto ei kuulunut kauppaan vaan siirtyi Googlen yksiköksi, kyseinen yksikkö on vastuuvetäjänä Aran kehitystyössä, myöskin yksikön kehittämät patentit säilyvät Googlella, Lenovo tosin sai lisenssin niiden käyttöön.

Nyt siis Googlella on kaksi erikoista tulevaisuuden tekniikoita tutkivaa tutkimusyksikköä joista Googlen alkuperäinen Google X on muun muassa kehittämässä Google Glasseja sekä itse ohjautuvia autoja. ATAP taas kehittää enemmänkin erilaisia mobiilimaailman laitteita ja tekniikoita, yksi näistä on Project Tango jonka avulla puhelin pystyy kartoittamaan ympäristöään.

Voi olla että Google sulauttaa nämä kaksi tutkimusyksikköä yhteen tulevaisuudessa mutta siitä ei ole toistaiseksi vielä minkäänlaisia merkkejä.

Kuvassa Ara Knalan, Project Aran johtava tekninen insinööri toimivan prototyypin kanssa.Joka tapauksessa Aran kehitystyö on hyvällä pohjalla ja ensimmäisten kaupallisten Ara tuotteiden odotetaan tulevan markkinoille jo ensi vuoden alussa, ja mikä hienointa todella edulliseen hintaan, on mainittu jopa niin alhainen hinta kuin 50 dollaria eli noin 36 euroa.

Tällä hetkellä puhelimesta on olemassa jo toimiva prototyyppi mutta kehitystyötä on vielä paljon.

Jos hinta on niinkin alhainen kuin 50 dollaria voisi olettaa että sillä hinnalla modulaariseen puhelimen saisi vain perustarpeelliset osat, tosin 50 dollarin laitteeseen on raportoitu kuuluvan vain WLAN-yhteys, ei siis GSM-verkkoja.

Ara puhelimen moduulit

Tässä kohtaa kuitenkin puhelimen modulaarisuus pääsee todella esiin, mikäli maksat enemmän voit saada enemmän muistia laitteeseen, paremman näytön, kameran, nopeammat yhteydet ja niin edelleen, maksat siis vain niistä toiminnoista jotka itsellesi tarpeellisiksi ja myöhemmin voi aina päivittää parempaan moduuliin tai osaan vaikkapa kameran.

Arasta on ainakin aluksi tulossa kolme eri kokoluokkaa: Mini, Medium sekä Jumbo ja voisi olettaa että 50 dollarin versio rakentuu mini kokoon, tarkkoja tuumakokoja ei myöskään ole ilmoitettu.

Tarkempaa tietoa Project Aran kehitystyöstä kannattaa lukea Time Techin sivuilta.

Tässä vielä lyhyt video jossa esitellään prototyypin moduuleja:

(c) 2014 Time Inc

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"