tiistai 4. helmikuuta 2014

Microsoftin uusi toimitusjohtaja: Satya Nadella

Satya NadellaMicrosoftin hallitus on valinnut yhtiölle uuden toimitusjohtajan yksimielisesti. Uudeksi toimitusjohtajaksi Microsoftilla siirtyy Satya Nadella (46), hän tulee Microsoftin sisältä.

Satya Nadella on ennen nimitystään toiminut Microsoftin Cloud and Enterprise yksikön johtotehtävissä.

Uusi toimitusjohtaja aloittaa tehtävässään heti.

Nadella on kertonut itse että aikoo ohjata Microsoftia entistä enemmän ja vakavammin mobiiliin maailmaan sekä pilvipalveluihin, hän muun muassa toivotti Nokian laitteet ja palvelut tervetulleeksi Microsoftin perheeseen mutta samalla tarkensi yhtiön tulevaisuuden liikkeitä “me emme kunnioita perinteitä vaan innovaatioita”.

Kuka on Satya Nadella?:

Nadella on työskennellyt Microsoftilla 22 vuotta ja on alkujaan lähtöisin Intiasta.

Uusi toimitusjohtaja kirjoitti hieman itsestään sekä visioistaan yhtiön työntekijöille jonka Microsoft julkaisi myös verkkoon. Lue Satya Nadellan sähköposti täältä.

Steve Ballmer kehuu uutta toimitusjohtajaa omassa sähköpostiviestissä Microsoftin työntekijöille: “Satya omaa vahvan teknisen tietämyksen ja hän pystyy vainuamaan uusia mahdollisuuksia markkinoilla”, “olen työskennellyt Satyan kanssa vuosia ja huomannut hänen vahvuutensa monet kerrat” Ballmer jatkaa.

Microsoftin hallituksessa muutama suurempi muutos myös:

Bill Gates siirtyy Microsoftin hallituksen puheenjohtajan pallilta hallituksen teknologiseksi neuvonantajaksi, Nadella itse toivoo että Gates pystyisi antamaan enemmän aikaansa Microsoftille tulevaisuudessa.

Hallituksen puheenjohtajana aloittaa John Thompson.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"