maanantai 24. helmikuuta 2014

MWC14: Mark Zuckerberg haluaa operaattoreiden tarjoavan ilmaisen pääsyn Facebookiin

Mark Zuckerbeg MWC:ssäMark Zuckerberg kertoi juuri MWC:sessä pidetyssä haastattelutilaisuudessa että toivoisi kehittyvillä markkinoilla toimivien operaattoreiden tarjoavan ilmaisen perusyhteyden internetin palveluihin.

Zuckerberg puhuu Facebookin ja muutamien teleyritysten ja valmistajien yhteenliittymästä Internet.orgista jonka tarkoitus on kehittää uusia toimintamalleja kuinka tuoda internet kaikkien ihmisten ulottuville ja samalla tuoda tietoa siitä mikä internet ylipäänsä on.

Monet ihmiset eivät ymmärrä varsinkaan kehitysmaissa tai muuten heikommassa taloudellisessa tilanteessa olevissa maissa, miksi he tarvitsisivat internetin, mitä he hyötyisivät siitä ja tähän Zuckerberg toivoo operaattoreiden ymmärtäväisyyttä.

Tarkoitus on luoda hätänumeron kaltainen peruspalvelu johon kuuluu muutama nykyinen palvelu kuten Facebook ja WhatsApp ja tiettyjä muita kuten pääsy Wikipediaan ilmaiseksi, näiden peruspalveluiden kautta käyttäjä ajan myötä ymmärtää internetin laajemman tarjonnan esimerkiksi Facebookista johtavien linkkien ja sovellusten kautta ja siten olisi halukas maksamaan jonkin summan operaattorin tarjoamasta datapaketista myöhemmin.

Mark Zuckerbergin ilmainen yhteys ei olisi mikään viihdeyhteys vaan kyseessä olisi palveluiden tekstipohjaiset versiot, joten videot ja hauskat kuvat jäisivät edelleen maksumuurin taakse.

Internet.Org on tehnyt jo toimintamallin kokeiluhankkeen Filippiineillä ja siellä kaavan on todettu tuottavan jo tulosta.

Zuckerbergin mielestä tällä toimintamallilla on hyvä aloittaa niissä maissa joissa on olemassa matkapuhelinyhteydet jo valmiina, eri asia on sitten maat joissa infra ei ole vielä niin pitkällä, näihin hänen mukaansa voi käyttää ideaa jonka mukaan esimerkiksi suurilla ilmapalloilla voitaisiin tuoda yhteys infran ulkopuolella oleville alueille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"